Foto: Ērika Gavare/Rīta kafija

Jūnijs iesākās ar vēsu un mitru laiku – dažviet tika uzstādīti jauni aukstuma rekordi, bet Stendes novērojumu stacijā tika pārspēts arī visas Latvijas 2. jūnija minimālās gaisa temperatūras rekords. Tomēr šonedēļ, valsts teritorijā ieplūstot siltākam gaisam, gaidāms sauss un silts laiks. Dienās termometra stabiņš pakāpsies virs +25 grādu atzīmes.

Pirmdien, 5.jūnijā, gaidāms lielākoties saulains un sauss laiks. Pūšot lēnam vējam, naktī un no rīta vietām veidosies migla. Naktī gaiss atdzisīs līdz +1…+6 grādiem, līdz ar to vietām zāles virskārtā gaidāma salna 0…-2 grādi, savukārt piekrastē būs par dažiem grādiem siltāks, tur +6…+10 grādi. Dienā maksimālā gaisa temperatūra būs +16…+21 grāds, vietām rietumu un centrālajos rajonos sasniedzot pat +22 grādi, vēsta Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Otrdien laika apstākļi būs līdzīgi – debesīs saglabāsies neliels mākoņu daudzums, laiks būs sauss, pūtīs lēns vējš. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +4…+8 grādiem, piekrastes rajonos gan varētu būt par kādu grādu siltāk. Dienā gaiss lielākoties iesils līdz +21…+26 grādiem, piekrastē +18…+23 grādiem.

Lasiet arī: Sabiedrības attieksmes dēļ drag queen Rojs Rodžers apsver domu pamest Latviju

Arī nedēļas otrajā pusē būtiskas izmaiņas laika apstākļos nav gaidāmas. Laiks būs sauss un mierīgs. Naktīs teritorijas lielākajā daļā minimālā gaisa temperatūra būs +8…+13 grādu robežās. Dienās gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +22…+27 grādiem, vien vietām piekrastes rajonos gaiss neiesils vairāk par +15…+20 grādiem.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube