Ainārs Šlesers. Foto: Reinis Inkēns, Saeima/Flickr

Partijas “Latvija pirmajā vietā” līderis Ainārs Šlesers aicina uz kārtējo protesta akciju ar mērķi panākt Saeimas atlaišanu, kurā, starp citu, viņš pats, kā arī viņa dēls ir ievēlēti.

“Atlaist Saeimu! Tiekamies 16. jūnijā 19:00 pie Rīgas pils uz protestu! Saeima ir zaudējusi vēlētāju uzticību, tāpēc Saeima tautai ir jāatlaiž!”izplatītajā paziņojumā norāda Šlesers.

Kā zināms, Šlesers jau rīkojis vienu protesta akciju – 27. maijā pie Brīvības pieminekļa, uz kuru sanāca vien pāris tūkstoši cilvēku politiķa cerēto desmit tūkstošu vietā.

Ar Saeimas atlaišanu un ārkārtas vēlēšanām Šlesers saviem kolēģiem parlamentā draudējis arī Saeimas sēdes debatēs  25. maijā:“Jūs domājat – jūs sēdēsiet četrus gadus? Nesēdēsiet! Sestdien [27.maijā] jūs ieraudzīsiet, cik daudz cilvēku izies ielās, un izskatās, ka ārkārtas vēlēšanas jau notiks drīz.”

“Levits ir kritis, viņa laiks ir beidzies! Ir pienācis laiks gāzt arī Kariņa valdību!” tā, reaģējot uz Valsts prezidenta Egila Levita paziņojumu, ka viņš nekandidēs uz otro termiņu, izteicies partijas “Latvija pirmajā vietā” līderis Ainārs Šlesers.

“27. maijā plkst 15.00 notiks Vislatvijas protests pie Brīvības pieminekļa. Aicinu visus Latvijas iedzīvotājus, kuri vēl nesen neticēja, ka ir iespējams gāzt Levitu, ierasties uz šo pasākumu. Šajā pasākumā savāksies tūkstošiem cilvēku no visas Latvijas un tiks gāzts Kariņš! Visus, kas grib piedalīties šajā vēsturiskajā notikumā, aicinu ierasties pie Brīvības pieminekļa,” tā pirms iepriekšējās protesa akcijas vietnē “Twitter” mudināja Šlesers. “Mēs visi kopā gāzīsim Kariņa varu un tas notiks jau drīz!”

Lasiet arī: VIDEO | Baltkrievijas TV demonstrē no Latvijas aizbēgušo cilvēku piketu pret prezidenta vēlēšanām

Uz protesta akciju sapulcējās vien pāris tūkstoši, turklāt tā iekrita laikā, kad Latvijas hokeja izlasei bija nozīmīga spēle pasaules hokeja čempionātā. Taču arī soctīklos, reaģējot uz Šlesera paziņojumu, ne viens vien viņu nodēvējis par klaunu, Moskovijas kalpu, kā arī nesimpātisku, aicinot aizvērt muti. “Man patīk, ka šis politklauns nosaka, kurš un kad ir kritis,” vietnē “Twitter” komentē lietotājs ar segvārdu fricis barda. “Tā vien šķiet, ka Gobzems uzvilcis Aināra masku un pļūtī,”’  aicinājumu komentējis “Twitter” lietotājs Kristaps. Dažs pieļāvis, ka varbūt kādi 50 dīvaiņi aiziešot uz protesta akciju, kā arī aicinājis Šleseru nemelot, ka Levits kritis, jo viņš joprojām strādā un nostrādās visu termiņu.

Saistītās tēmas: Ainārs ŠlesersLatvija pirmajā vietā

youtube icon
Abonēt youtube