Publicitātes foto

Nekustamo īpašumu projektu attīstītājs “Lords LB Asset Management” saņēmis Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta atļauju “Preses nama kvartāla” otrās kārtas būvniecības uzsākšanai, kurā paredzēts būvēt deviņu stāvu multifunkcionālu biroju centru, integrējot tajā arī modernu izglītības iestādi.

Pērnā gada sākumā attīstītājs saņēma būvatļauju otrās kārtas projektēšanai. Pēc projektēšanas un būvdarbu nosacījumu izpildes ir izsniegta atļauja būvniecības uzsākšanai. Tuvākajos mēnešos attīstītājs plāno izziņot iepirkumu par būvniecības darbu veikšanu. Pēc iepirkuma rezultātu izvērtēšanas un apstiprināšanas būvdarbi varētu sākties šā gada beigās, informē attīstītājs.

Arhitektoniskās vīzijas autori ir starptautiski atzīti arhitektu biroji – dāņu speciālisti “PLH Arkitekter” un Andra Kronberga vadītais “Arhis Arhitekti”. Otrā projekta attīstības kārtā ietilps A klases birojs ar plašām telpām 26 600 m2 platībā un 5 000 m2 plaša moderna izglītības iestāde ar divu līmeņu terasēm un sporta zāli. Otrās kārtas ēkas ieskaus labiekārtota Zunda kanālmala un apkaimes infrastruktūra.

Biroju ēka būs elastīgi pielāgojama katra nomnieka individuālajām vajadzībām. To veidos divas ar gaisa tiltiem savienotas daļas, tāpēc daļu ēkas var nomāt viens enkurnomnieks, bet uzņēmumiem ar hibrīdrežīma darba modeli būs pieejamas mazākas telpas, pielāgojot vienu stāvu līdz pat trīs nomniekiem.

Starp ēkām atradīsies stiklots ātrijs, kas sniegs papildu dabisko apgaismojumu, un koka terases dažādos līmeņos, nodrošinot zonu atpūtai un neformālām sarunām. Pirmajā stāvā būs izvietots konferenču centrs, kā arī plaša ēdināšanas un tirdzniecības zona. Darbinieku ērtībām pagrabstāvā atradīsies plaša velonovietne ar dušām un ģērbtuvēm.

“Vēlamies Rīgu pietuvināt modernam Eiropas līmeņa biznesa centram, radot mūsdienīgas biroja telpas un vidi. Lai kvartāls harmoniski saplūstu ar pilsētu, rūpēsimies arī par ārtelpas un apkārtējās infrastruktūras sakopšanu, izveidojot Zunda krastmalas promenādi un apzaļumojot teritoriju. Arī abas otrās kārtas ēkas ieskaus promenāde ar apstādījumiem. Īpaši domājam par to, lai kvartāla teritorija kalpotu ikvienam pilsētas iedzīvotājam un viesim. Ticam, ka iedzīvotāji un uzņēmumi novērtēs labiekārtotu Zunda kanālmalu kā neatsveramu pienesumu. Rīga ar šādu projektu arvien vairāk līdzināsies vadošajām Eiropas valstīm, kur patīkami dzīvot, strādāt un baudīt dzīvi!” stāsta projekta pārstāve Irēna Viļuma.

Biroju centrs tiks būvēts pēc BREEAM “Outstanding” un nZEB jeb gandrīz nulles enerģijas ēku standartiem un izglītības iestāde pēc BREEAM “VERY GOOD Fully fitted” ilgtspējības standarta prasībām. Visa “Preses Nama Kvartāla” projekta būvniecībā būtisks akcents pievērsts energoefektivitātei un infrastruktūrai, dabai draudzīgu materiālu izvēlei, vides pieejamībai, ilgtspējīgai apsaimniekošanai un veselīgas darba vides radīšanai.

Lasiet arī: Mūžībā devusies folkloriste Helmī Stalte

Projekta “Preses nama kvartāls” attīstība Daugavas kreisajā krastā iecerēta trīs kārtās. Celtniecības pirmajā kārtā top 11 stāvu A klases biznesa centrs 26 000 m2 platībā, un tajā kopumā darba vietas paredzētas aptuveni 2 600 darbiniekiem. Biroju ēka savienota ar plašu multifunkcionālu centru 40 000 m2 platībā, kurā būs apvienoti mazumtirdzniecības, sporta un medicīnas pakalpojumi, plaša ēdināšanas zona, 300 apsargātas velosipēdu novietnes un trīs līmeņu virszemes autostāvvieta. Stāvlaukumā kopumā būs pieejams 1 000 autostāvvietu, kā arī elektromobiļu uzlādes stacijas. Uz multifunkcionālā centra piektā stāva jumta tiek ierīkots Baltijā pirmais futbola laukums, kuram blakus paredzētas apzaļumotas terases un kafejnīca. Pirmās kārtas ģenerāluzņēmējs ir “YIT Lietuva”.

Saistītās tēmas: Preses nama kvartāls

youtube icon
Abonēt youtube