Foto; Rīgas dome/Flickr

Vietnē Manabalss tiek vākti paraksti iniciatīvai, kas aicina Latvijas hokeja izlases komandu apbalvot ar Triju Zvaigžņu ordeni, tādējādi novērtējot “sporta sasniegumu lomu Latvijas iedzīvotāju vienotībā”. Minēto iniciatīvu līdz šim parakstījuši 188 Latvijas iedzīvotāji, taču, lai tā tiktu iesniegta izskatīšanai Saeimā, nepieciešami vēl vismaz 9 812 paraksti.

“Tieši Triju Zvaigžņu ordenis kā augstākais valsts apbalvojums būtu piemērots, jo šis ir izcils sasniegums mūsu valstij grūtā un draudīgā laikā, kad tautas vienotība ir sevišķi svarīga,” norāda iniciatīvas autors Andžejs Pjateckis.

“Es uzskatu, ka valsts augstākais apbalvojums tautas mīlētiem sportistiem būs ar papildus vienojošo spēku līdztekus viņu izcilajam sasniegumam sportā,” teikts iniciatīvas pieteikumā.

Kā zināms, IIHF 2023.gada Pasaules čempionāts hokejā Rīgā un Tamperē norisinājās no 12. – 28.maijam un Latvijas hokeja izlase tajā izcīnīja bronzu.

Latvijas hokeja izlases izcīnītās bronzas medaļas padarīja šo čempionātu vēsturisku visiem hokeja faniem. Latvijas Hokeja federācijas un Rīgas domes organizētajā Latvijas hokeja izlases sagaidīšanā pie Brīvības pieminekļa pulcējās vairāk nekā 40 000 līdzjutēju.

Lasiet arī: Aprit pusgads kopš Kristera Dzintara pazušanas

IIHF 2023.gada Pasaules čempionātu hokejā apmeklēja vairāk nekā 150 ārvalstu mediji, tiešraidēs spēles translēja vairāk nekā 70 valstīs. Šāda mēroga pasākumiem jāvērtē ne tikai finansiālais ieguvums uzņēmējiem, bet arī ieguldījums Rīgas un Latvijas atpazīstamības veicināšanā, kas mērāms vairākos desmitos miljonu eiro, norāda Rīgas domē.

Saistītās tēmas: BronzaHokejsLatvijas hokeja izlase

youtube icon
Abonēt youtube