Foto izgūts no Facebook @Rīgas Zoodārzs/Riga Zoo

Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā jūnija sākumā dzimušais kamielēns ticis pie vārda Bronza. Svinīgajā vārda došanas ceremonijā par kamielēna krustvecākiem kļuva Latvijas Nacionālā hokeja izlase.

Divkupru kamieļu mazulis dzimis neilgi pēc Latvijas hokejistu uzvaras pār ASV izlasi un bronzas medaļas iegūšanas Pasaules hokeja čempionātā. Tam par godu zoodārza darbinieki nolēmuši mazuļa vārdu saistīt ar vēsturisko uzvaru. Ar novēlējumu, lai nākamos kamieļu mazuļus varētu nosaukt par Subrabu un Zeltu, komandai pasniegts krustvecāku setifikāts, informē zoodārzs.

Pirms apmeklētājiem atklāts vārds, spēlētāji darbojās kamieļu mītnē, nomainot to no ierastā hokeja laukuma, nūju vietā turot kamieļu barību – zarus. Pasākumā ar faniem tikās hokeja izlases spēlētāji Mārtiņš Dzierkals, Roberts Bukarts, Oskars Cibuļskis un Andris Džeriņš, treneri Lauris Dārziņš un Pēteris Groms, kā arī komandas fizioterapeits Kaspars Jakušs.

“Mums ir liels pagodinājums kļūt par krustvecākiem. Es redzu, ka krustbērns ir diezgan priecīgs par šo faktu. Mēs garantējam, ka būsim atbildīgi krustvecāki, jo esam stipra ģimene – ne tikai mēs, hokejisti, bet arī ģimene, kas mums stāv aiz muguras,” tā pirms kamielēna vārda atklāšanas bilda Lauris Dārziņš, Latvijas hokeja izlases treneris.

Hokejistiem uzticēts ne tikai krustvecāku gods, bet arī pienākumi – apmeklēt aizbilstamo vai ik dienu un saņemt informāciju par viņa apetīti un labsajūtu, popularizēt kamielēnu Bronzu kā Latvijas hokeja panākumu talismanu, kā arī uzņemties pilnu morālo un materiālo atbildību par Bronzas sastrādātajiem darbiem un nedarbiem. Lai spētu apciemot krustbērnu, hokejisti un viņu ģimenes saņēma gada abonementus Rīgas Zoodārza apmeklēšanai.

Lasiet arī: Piespriež bargu sodu par tīšu putnu mazuļu iznīcināšanu Zemgalē

Fanu gaviles un aplausus šoreiz nomainīja paceltas, mājošas rokas, jo zoodārzs apmeklētājiem atgādina – esi zoodārzā kluss, jo tad ieraudzīt var vairāk!

Saistītās tēmas: BronzahokejistikamielēnskrustvecākiRīgas zoodārzs

youtube icon
Abonēt youtube