Aija Andrejeva. Publicitātes foto

Latviešu mūziķe Aija Andrejeva pirmdien, 12.jūnijā, klausītājiem nodod jaunu dziesmu “Pērkons pāries”, kas ir ļoti personīgs stāsts par notikumiem mākslinieces dzīvē pēdējā pusotra gada laikā.

“Pērkons pāries” ir pirmais singls no topoša albuma, kura izdošana paredzēta nākamā gada pavasarī. Līdz ar jauno skaņdarbu tiek prezentēts arī videoklips šai dziesmai.

“Pērkons pāries” vārdu un mūzikas autori ir pati Aija Andrejeva un Kaspars Ansons, ar kuru cieša draudzība un veiksmīga radoša sadarbība dziedātāju vieno jau daudzus gadus. Kaspars Ansons ir arī dziesmas producents.

“Laiks kopš 2021.gada 27.decembra manā pasaulē ir bijusi viena liela turbulence – te augšā, te lejā, sēras, prieks, atkal depresija un liela tumsa. Jēga un bezjēga, draivs un bezspēks. Tāpēc jo īpaši esmu pateicīga cilvēkiem man apkārt, kuri stutēja, atbalstīja, bēdājās un priecājās ar mani kopā. Kad kārtējo reizi uz līdzenas vietas izrādījās bedre, man kāds draugs teica – radi! Kopš tā brīža ir pagājis ilgs laiks un beidzot varu teikt – tagad ir mans īstais laiks un īstā sajūta. Pērkons ir pārgājis un upes jaunus krastus atradušas,” stāsta Aija Andrejeva. “Vienlaikus vēlos pateikties savam ilggadējam draugam un cīņu biedram Kasparam Ansonam, ar kuru kopā arī šoreiz mums ir izdevies radīt ko skaistu. Mēs augam kopā un turpinām strādāt kopā arī pie topošā albuma, kas man ir ļoti svarīgi.”

“Pērkons pāries” līdzautors un producents Kaspars Ansons atzīst, ka abi ar Aiju ir labi draugi arī ārpus mūzikas, un viņi daudz runā arī par lietām, kas nav saistītas ar mūziku. “Radot dziesmas Aijai, es cenšos saprast, ko viņa domā, kas viņai ir aktuāls – iejusties viņas ādā. Šī ir viena no tām dziesmām, kas tapa mums abiem runājot par to, kas attiecīgajā laikā notiek Aijas dzīvē. Un tā dzīvē notiek – tajos brīžos, kad esam lejā, ir jāuzlādējas, jāatvelk elpa un jādodas atpakaļ nākošajā virsotnē,” norāda Kaspars Ansons.

Dziesmai “Pērkons pāries” tapis arī videoklips, kuru veidojis režisors Helmuts Bondars, ar kuru Aija saprotas no pusvārda – viņš saprot dziedātājas redzējumu un idejas, un kopā ar savu komandu ieliek tās skaistā bildē, pievienojot īpašu sajūtu. Videoklipā redzami arī Aijai tuvi un nozīmīgi cilvēki – mamma Inga Andrejeva, vīrs Jānis Aišpurs, kā arī Zane Biķe un Loreta Māliņa.

Kā norāda režisors, videoklipa ideja bija parādīt, cik saspiesta ir vide, kurā cilvēks var ieslīgt, esot pilnīgā vientulībā un bez jebkāda veida iedvesmas. “Šī iemesla dēļ ideja par šauru un melnbaltu attēlu bija svarīga, lai parādītu situācijas smagumu un nospiestību. Toties otrai klipa daļai izmantojām platekrāna formātu un krāsas, kas paveras, kad savā dzīvē ielaid cilvēkus, kas tevi ceļ uz augšu. Mans scenārijs tika perfekti atainots uz ekrāna, pateicoties operatoram – inscinētājam Artim Pārupam,” saka Helmuts Bondars.

Lasiet arī: Gerkens: Nauda ir sūds

“Es vēlos, lai šī dziesma un video cilvēkus iedvesmo nepazust viņu pašu iekšējā tumsā, un, lai cilvēki runā par savām sajūtām un dalās ar tām. Lai neviens neieslīgst savā šausmu un tumsas burbulī. Mums apkārt ir tik daudz cilvēku, kuri ir gatavi palīdzēt! Lai šī dziesma kalpo kā iedvesma tiem, kuri ir nonākuši šajā tumsā, palīdz celties un iet tālāk. Viss ir pārejošs, bet pats galvenais – cilvēki mums apkārt un daba, kas dziedē. Es ceru, ka arī šī dziesma dziedēs daudz sirsniņas – lai mums visiem izdodas būt laimīgiem,” novēl Andrejeva.

Saistītās tēmas: Aija Andrejeva

youtube icon
Abonēt youtube