Foto: Jānis Vadonis, Uldis Meļķis

Leģendārais līvs Ainars Virga, gaidot Jāņu svinības, nāk klajā ar tematisku dziesmu “Pīpo, Jānīt’”, talkā aicinot Liepājas folkloras kopu “Atštaukas”, kuru savulaik izveidoja Liepājas teātra aktrises.

“Jau sen biju domājis, ka vajadzētu padarīt mazliet jautrākas Jāņu svinības, jo katru gadu šajā laikā skan nemainīgi ierastās un visiem zināmās Līgo dziesmas. Radās doma par kaut ko citādāku, kaut ko jautru un smieklīgu,” komentē Ainars Virga.

Dziesma ierakstīta kultūras nama “Wiktorija” ierakstu studijā. Ierakstīja un miksēja Juris Jevdokimčevs. Skaņas pēcapstrādi veicis Gints Stankevičs studijā “Factory Sounds Studio”.

Perkusijas iespēlējis Uldis Meļķis, kurš ir arī dziesmas videoklipa režisors inscenētājs.

Video operators – Jānis Vadonis. Video montāža – Roberts Streičs. Krāsu korekcija – Īzī Media Productions.

Videoklipa galvenā varoņa lomu spēlē Liepājas teātra aktieris Ģirts Lukevics. Folkloras kopas “Atštaukas” sastāvā muzicē un videoklipā redzamas – Ināra Kalnarāja, Aina Karele un Valda Vīksna.

Lasiet arī: FOTO | Pārbūvēta Ģenerāļa Radziņa krastmalas viena puse; darbi turpināsies otrā  pusē

Starp citu, folkloras kopas nosaukums radies no latviešu rakstnieka R. Blaumaņa populāras komēdijas varoņa sacītajiem vārdiem: “Kas tas ir, ka man tādi atštaukas vien gadās!”. “Atštauka” ir reti lietots vārds un apzīmē cilvēku, kurš vēl ir visnotaļ labs un derīgs, bet nez kādēļ nav nevienam īsti vajadzīgs.

Saistītās tēmas: Ainārs VirgaJānītPīpo

youtube icon
Abonēt youtube