Foto: Pexels

Līgo dienā un Jāņos – 23. un 24. jūnijā –nokrišņi Latvijā gaidāmi tikai dažviet. Laiks būs lielākoties sauss un silts, gaisa temperatūrai dienu laikā sasniedzot +22…+27 grādus pēc Celsija, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ceturtdienas naktī galvenokārt retumos, bet dienā centrālajos un austrumu rajonos, gaidāms lietus, vietām nokrišņi būs stipri un tiem pievienosies pērkona negaiss. stiprākas pērkona lietusgāzes. Vējš būs lēns, lai gan negaisa laikā tas var kļūt brāzmains.

Nakts stundās termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par +16…+21 grāda atzīmi, bet diennakts gaišajās stundās gaiss daudzviet iesils līdz +19…+26 grādiem, Latgalē līdz pat +27…+28 grādiem.

Nedēļas nogalē naktīs gaisa temperatūra būs līdzīga kā līdz šim, pieturoties +13…+17 grādu robežās, taču, ieplūstot vēsākam gaisam, kā Līgo dienā, tā arī Jāņos, termometra stabiņš dienā nepakāpsies virs +22…+27 grādu atzīmes, piekrastes rajonos gaiss būs vēl par pāris grādiem vēsāks. Svētku dienas aizritēs ar patīkami siltu laiku un bez ievērojamiem nokrišņiem.

Lasiet arī: Zīlnieks: Rinkēvičs pusotrā gadā panāks vairāk nekā bijušie valsts galvas visā prezidentūras laikā

Pēc svētkiem situācija atmosfērā virs Latvijas būs sarežģīta, tādēļ pastāv vairāki ticami laika apstākļu attīstības scenāriji. Aktuālākās prognozes norāda uz to, ka pēcsvētku dienās vietām līs, un saglabāsies nedaudz vēsāks laiks, termometra stabiņš daudzviet varētu nepārsniegt +25 grādu atzīmi.

youtube icon
Abonēt youtube