Foto: Ekrānšāviņš

Multfilmā “Simpsoni” atrasta epizode, kurā pareģota zemūdenes “Titan” pazušana. Nesen notikušajai traģēdijai līdzīgi notikumi tika rādīti vienā no sērijām tālajā 2006. gadā,  vēsta Daily Mail.

Seriāla fani atraduši “pravietojumu” par “Titan” traģēdiju, kārtējo reizi apgalvojot, ka seriāls paredz nākotni. Runa ir par seriāla 17. sezonas 10. sēriju, kurā Homērs Simpsons satiek savu tēvu un viņi kopā dodas uz okeāna dzīlēm meklēt dārgumus. Varoņi redz kuģa vraku, kas izskatās ļoti līdzīgs “Titānikam”, tad Homēra tēvs pazūd pēc tam, kad viņš savā zemūdenē seko milzīgai zivij. Pats Simpsons gandrīz nomirst, jo viņa zemūdenē pēkšņi sāk trūkt skābekļa. Epizodes beigās redzams, ka Homērs pamostas no komas jau uz sauszemes.

Interneta lietotāji uzskata, ka notikumi Simpsonos ir ļoti līdzīgi realitātei, jo arī pieciem tūristiem, kuri nesen devās apskatīt nogrimušo “Titāniku”, pietrūka skābekļa. Kā zināms, zemūdenē “Titan” esošie cilvēki, kas bija devušies apskatīt “Titānika” vraku, tiek uzskatīti par mirušiem, pēc tās sabrukuma okeāna dzelmē.

Daudzi uzskata, ka “Simpsoni” paredz notikumus un līdz šim animācijas seriāla epizodēs atrasti jau daudzi “pravietojumi”, piemēram, nemieri Kapitolija ēkā, Donalda Trampa uzvara ASV prezidenta vēlēšanās un karalienes Elizabetes II nāve. Vienā no sērijām seriāla veidotāji paredzēja Nobela prēmijas rezultātus, citā – teroraktu 2001. gada 11. septembrī. Tāpat “Simpsonu” autori pareģoja “Troņu spēļu” finālu, Ebolas vīrusa parādīšanos un daudz ko citu.

Lasiet arī: Avots: Noklausījies ziņojumu par Vagner ieiešanu Rostovā pie Donas, Putins devies gulēt

Kā zināms, vairākas dienas ilgušie zemūdenes ”Titan” meklējumi noslēgušies ar sliktām ziņām – zemūdene jūras dzelmē piedzīvojusi katastrofu, un visi pasažieri gājuši bojā, raksta britu raidorganizācija BBC.

Zemūdene ”Titan”, kurā atradās pieci pasažieri, sakarus ar atbalsta kuģi ”Polar Prince” zaudēja 18.jūnijā, stundu un 45 minūtes pēc nolaišanās zem ūdens. 22.jūnijā, pēc piecas dienas ilgas meklēšanas operācijas, tika atrastas atlūzas, kas atbilst zemūdenei. Šobrīd tiek pieņemts, ka zemūdene piedzīvoja imploziju (uz iekšpusi vērsts sprādziens, ko izraisa ārējais spiediens) brīdī, kad pārtrūka sakari ar okeāna virspusi.

Uz ”Titan” atradās britu uzņēmēji Hamišs Hārdings (Hamish Harding) un Šazada Davods (Shahzada Dawood) ar dēlu Suleimanu, franču pētnieks Pols Henrijs Nargolē (Paul-Henry Nargeolet) un OceanGate izpilddirektors Stoktons Rašs (Stockton Rush).

Rašs bija pieredzējis inženieris, kas iepriekš veidojis arī eksperimentālas lidmašīnas un strādājis ar dažādu zemūdeņu modeļiem. ”OceanGate’ dibināts 2009.gadā, un piedāvāja klientiem iespēju doties braucienos uz jūras dzelmi.

Pēc tam, kad kļuva skaidrs, ka notikusi traģēdija, uzvirmojušas arī dažādas teorijas – to vidū arī sazvērestības teorijas, ka uzņēmēji un pētnieki vienkārši inscenējuši savu nāvi, kā arī teorija, ka jau sākumā bijis zināms, kas noticis, un meklēšanas operācija esot bijusi nepieciešama, lai novērstu mediju uzmanību no būtiskākām ziņām. Tomēr lielākā daļa jomas zinātāju runā par zemūdenes ”Titan” neveiksmīgo dizainu un iespējamajām kļūmēm ekspluatācijā.

Saistītās tēmas: TitanTitāniks

youtube icon
Abonēt youtube