Foto: Saeima/Flickr

Saeima ceturtdien, 22.jūnijā, nolēma šī gada rudens sesiju sākt 4.septembrī un noteikt, ka tā tiek slēgta 22.decembrī. Šī gada pavasara sesija slēgta 23.jūnijā.

Saeima pavasara sesijā – no šī gada 14.aprīļa līdz 22.jūnijam – galīgajā lasījumā pieņēmusi 70 likumus: sešus jaunus likumus un 64 grozījumus likumos, informē Saeimas Preses dienests.

Šajā laikā deputāti sanāca uz 16 sēdēm, tostarp sešām ārkārtas un vienu svinīgo sēdi.

Pavasara sesijā izskatīšanai komisijās nodoti 77 likumprojekti, no kuriem 35 iesniedzis Ministru kabinets, divus – Valsts prezidents, 10 – Saeimas deputāti, bet 30 likumprojektus iesniegušas Saeimas komisijas.

Strādājot ar iesniegtajiem likumprojektiem un skatot tos otrajā un trešajā lasījumā, Saeimā kopumā vērtēti 680 priekšlikumi.

Šī gada ziemas sesijā Saeimas sēdēs visvairāk debatējuši deputāti: Viktors Valainis – 122 reizes, Edmunds Zivtiņš – 78 reizes, Ainārs Šlesers – 72 reizes, Aleksejs Rosļikovs – 55 reizes, Viktorija Pleškāne – 52 reizes un Andris Šuvajevs – 51 reizi.

Saeima šī gada rudens sesiju sāks 4.septembrī.

Lasiet arī: «Putins mīlēja vīriešus!» – bijušais spiegs nosauc krievu diktatora mīļāko vārdus

Saeimas kārtības rullis paredz, ka Saeimas sesijas ir kārtējas un ārkārtas. Gadā ir trīs kārtējās sesijas: rudens, ziemas un pavasara sesija. Saeimas sesiju starplaikā pēc nepieciešamības var tikt sasaukta Saeimas ārkārtas sesija.

Saistītās tēmas: 14.SaeimaSaeima

youtube icon
Abonēt youtube