Foto: Ērika Gavare/Rīta kafija

Turpmākajās dienās ir gaidāms gan lietus, gan negaiss, bet nedēļas nogalē kļūs arī vējaināks un vēsāks, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Piektdienas naktī debesis daļēji aizklās mākoņi, vairāk to būs valsts austrumos, kur nakts sākumā vēl gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Nakts stundās, pūšot lēnam vējam, atsevišķos rajonos sabiezēs migla, kas saglabāsies arī no rīta. Gaiss atdzisīs līdz +12…+16 grādiem, vienīgi piekrastē nakts būs siltāka, tur gaisa temperatūra būs +16…+18 grādi. Arī pēcpusdienā vietām gaidāms īslaicīgs lietus un negaiss ar stiprām lietusgāzēm, krusu. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš, negaisa laikā tas kļūs brāzmains un var lauzt pa kādam kokam, koka zaram. Tomēr diena būs patīkami silta, arī saulaino brīžu būs gana daudz. Termometra stabiņš pakāpsies līdz +24…+28 grādu atzīmei, vienīgi jūras piekrastē gaisa temperatūra svārstīsies ap +21…+23 grādiem.

Brīvdienās laiks kļūs vēsāks, vējaināks. Latvijas teritoriju šķērsos divas nokrišņu zonas, kas lietu atnesīs daudzviet, tāpat lietum pievienosies arī negaiss.

Pirmā nokrišņu zona valsti sasniegs sestdienas naktī – tā, sākot no rietumiem, šķērsos visu valsti. Naktī vairāk līs valsts rietumos, bet dienā centrālajos un austrumu rajonos, vietām gaidāmas stipras pērkona lietusgāzes, arī krusa. Svētdienas nakts aizritēs bez būtiskiem nokrišņiem, bet uz rīta pusi Latviju no rietumiem sāks šķērsot jauna nokrišņu zona, kas dienā daudzviet atnesīs lietu un pērkona negaisu. Brīvdienu naktīs temperatūra būs +12…+17 grādu robežās, dienu laikā gaiss iesils vien līdz +18…+24 grādiem, pēc sajūtām varētu šķist, ka ir vēl par kādu grādu vēsāks, jo pūtīs brāzmains vējš.

Lasiet arī: «Sabruks pa daļām!» – astrologs nosauc laiku, kad gaidāms apvērsums Krievijā

Prognozes liecina, ka arī darba nedēļas sākumā laika apstākļi būs līdzīgi – daudzviet līs, dārdēs pērkons, būs vējains un gaisa temperatūra dienu laikā nepārsniegs +24 grādu atzīmi. Turpretī nedēļas otrajā pusē laiks kļūs sausāks, ieplūstot siltākai gaisa masai, paaugstināsies arī gaisa temperatūra – nākamās nedēļas otrajā pusē termometra stabiņš atkal varētu sasniegt +28…+31 grāda atzīmi.

youtube icon
Abonēt youtube