Foto: Ieva Ābele, Saeima/Flickr

“Nu, Kariņa kungs, jūs paņēmāt uz izbrīnu!” šādus vārdus Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam veltījis mūziķis Lauris Reiniks pēc tam, kad lūdzis “Latvijas Televīzijas” tiešraidē premjeru padziedāt, bet viņš nodziedājis dziesmu no sākuma līdz pat beigām.

Kariņš arī “Latvijas Televīzijā” pastāstīja, ka viņam ne vien patīk dziedāt, bet viņš mākot spēlēt arī kokli. Lauris Reiniks pauda žēlumu, ka viņam pie rokas neesot kokles, citādi pavisam noteiktu piespiestu Ministru prezidentu nodemonstrēt skatīājiem savas prasmes.

Premjers arī cerību, ka skatītāji caur ekrāniem spēj sajust to pacilātības sajūtu, kas valda Dziesmu un deju svētku gājienā “Novadu dižošanās”.

Svētdien 2. jūlijā, arī Valsts prezidents Egils Levits un Andra Levite, kā arī citas augstas valsts amatpersonas, piedalījās XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku gājienā un atklāšanas koncertā svētku dalībniekiem.

Uzrunājot klātesošos, Valsts prezidents sacīja: “Mīļie latvieši! Dziesmu svētkos mēs svinam mūsu esību. Dziesmā ir mūsu nācijas kodols. Dziesmā ir mūsu tautas dvēsele. Dziesma ir Latvijas valstiskuma šūpulis. Pirmo latviešu dziesmu svētku himna vēlāk kļuva par mūsu valsts himnu. Dziesmu svētkos katra nākamā paaudze kļūst nedalāmi piederīga latviešu tautai un Latvijas valstij. Dziesmu svētkos mēs saplūstam kopā vienotā tautā. Izdzīvosim arī šajos Dziesmu svētkos mūsu ideālo Latviju, pēc kā mēs katrs tiecamies! Saules mūžu Latvijai!”

Lasiet arī: Pedagogi pieprasa Čakšai līdz šodienas beigām atkāpties no amata

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 30.jūnija līdz 9.jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja.

youtube icon
Abonēt youtube