Foto: Dāvis Doršs, Valsts prezidenta kanceleja/Flickr

Valsts prezidents Egils Levits prezidentūras termiņa noslēdzošajā dienā, 7. jūlijā, nolicis ziedus pie Brīvības pieminekļa un pateicies Nacionālo bruņoto spēku godasardzei, robežsargiem, policistiem un ugunsdzēsējiem par darbu valsts un tās iedzīvotāju labā.

 “Mēs paļaujamies uz jums, jo jūs esat profesionāli, disciplinēti, motivēti Latvijas patrioti. Mēs, visi Latvijas pilsoņi, paļaujamies, ka mūsu Latvija tiks nosargāta tādēļ, ka tas ir jūsu uzdevums, ko jūs no visas sirds pildāt. Kopā ar mūsu sabiedrotajiem NATO. Jūsu profesionalitāte ir ļoti augsti novērtēta mūsu NATO sabiedroto vidū. Viena no labākajām NATO armijām, vieni no labākajiem NATO bruņotajiem spēkiem. Ne pēc skaita lieluma, jo esam neliela valsts, bet pēc profesionalitātes, pēc tā, kā jūs pildāt savus pienākumus. Jūs savu spēku gūstat no mīlestības uz Latviju. No tā, ka jūs esat Latvijas patrioti un savu profesionālo dzīvi esat veltījuši Latvijai. Mēs, visi Latvijas pilsoņi un Latvijas valsts, to ļoti augsti novērtējam,” sacījis Levits.

“Es pateicos Latvijas tautai par man doto iespēju četrus gadus kalpot Latvijai Valsts prezidenta amatā. Es pateicos maniem domubiedriem, kolēģiem un atbalstītājiem. Es pateicos maniem kritiķiem. Arī turpmāk strādāšu Latvijas labā – kā atbildīgs savas valsts pilsonis un kā brīvs cilvēks,” videouzrunā, noslēdzot prezidentūru, saka Valsts prezidents Egils Levits.

Sestdien, 8. jūlijā, Valsts prezidenta pienākumus sāks pildīt pašreizējais ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš piektdien, 7.jūlijā, ir pieņēmis ārlietu ministra Edgara Rinkēviča atkāpšanos no amata saistībā ar Valsts prezidenta amata pienākumu pildīšanas uzsākšanu sestdien, 8.jūlijā. Līdz jauna ārlietu ministra apstiprināšanai Saeimā ministra amata pienākumus no sestdienas, 8.jūlija, uzņemsies Ministru prezidents. Par lēmumu ir informēts Valsts prezidents Egils Levits un Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns.

Rinkēvičs kopš 2011.gada ieņem Latvijas ārlietu ministra amatu. Viņš ir arī Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas Latvijas Nacionālās komisijas viceprezidents, kā arī valdes loceklis partijā “Vienotība”.

Lasiet arī: Dziesmu svētku mēģinājuma dalībniekiem pusotru stundu jāstāv rindā pēc pusdienu porcijas

Rinkēvičam ir Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātē iegūts bakalaura grāds, kā arī maģistra grāds politikas zinātnēs un ASV Nacionālās aizsardzības universitātes Bruņoto spēku Nacionālo resursu stratēģijas industriālajā koledžā iegūts maģistra grāds nacionālās drošības resursu stratēģijā.

youtube icon
Abonēt youtube