Foto izgūts no Facebook @DZAB ”Ķepu-ķepā”

“No sabiedrības piedzīvoju nežēlīgu mobingu, kuru sākumā bija ļoti grūti pieņemt. Gāju pie psihoterapeita, kas atzina – ar mobingu Latvijā diemžēl necīnās,” par piedzīvoto pēc atteikšanās no suņa Mailo žurnālam “Privātā Dzīve” stāsta televīzijas šova “Ģimene burkā” bijusī dalībniece Agrita Bindre.

“Arī televīzija, kurai būtu bijis jānostājas aiz mūsu ģimenes, to nedarīja,” izdevumam teic bijusī šova dalībniece. Vaicāta, vai nav apsvērusi domu ar televīziju tiesāties, viņa izdevumam norāda: “Ko gan tas dos? Tiesāšanās ir pārāk garš process, kas reputāciju tik un tā neatgriezīs. Es zinu, kas esmu, tādēļ turpinu iet uz priekšu ar augsti paceltu galvu. Savu vainu notikušajā ļoti labi apzinos, bet kā tas viss tika samontēts un parādīts televīzijā – tā vairs nav mana vaina…”

Šova “Ģimene burkā” veidotāji esot mēģinājuši atrunāt Agritu Bindri no lēmuma atstāt suni Mailo pie svešiem cilvēkiem, piesietu pie ķēdes, tomēr viņa palikusi pie sava – suni atpakaļ neņemšot, tā iepriekš vēstīja žurnāls “Privātā Dzīve”.

Kā zināms, jau pāris minūtes pēc tam, kad Mailo tika atstāts svešu cilvēku aprūpē, Agrita līksmi pozēja rapšu laukā un dalījās ar video sociālajos tīklos, kas izraisīja pamatīgu sašutumu skatītājos. Tāpat skatītāji sašuta par to, ka Agritu nebūt nemulsināja jaunie apstākļi, kādos būs jādzīvo Mailo – izmētātas, netīras bļodas un ķēde, kuru Agritas meita Estere aplika agrāk tik ļoti kārotajam sunim ap kaklu.

Pēc nedēļas Mailo nonāca dzīvnieku aizsardzības biedrības “Ķepu-ķepā” paspārnē, kuras vadītāja Gundega Bidere žurnālam “Privātā Dzīve” stāstīja: “Nedrīkstu izpaust šī cilvēka vārdu, bet viņš izdarīja visu, lai vestu Bindres kundzi pie prāta. Viņam izdevās aizklauvēties līdz sirdsapziņas druskām. Pierunāja suni atvest pie mums uz patversmi. Taču Bindres kundze to darīja ne tāpēc, ka viņai suņa būtu kļuvis žēl. Viņa to darīja, jo saprata, ka pār viņas galvu velsies negāciju vilnis. Un tas šobrīd veļas, jo viņas rīcība bija amorāla.”

Mailo patversmē nonācis bēdīgā stāvoklī. “Pa nedēļu sunim uz kakla jau bija radušies nobrāzumi, jo ķēde Mailo tika uzlikta pa tiešo, bez kaklasiksnas. Vēl pēc nedēļas tā iegrauztos miesā, un tad jau būtu kriminālpārkāpums par suņa kropļošanu,” stāstīja Gundega Bidere. Viņa arī piebilda, ka “suns obligāti jāvakcinē. Šajā gadījumā tas nebija darīts. Neatradām sunim arī čipu, jo tā nav.”

Kā zināms – atsaucoties uz rezonansi, ko sabiedrībā izraisīja šova “Ģimene burkā” dalībnieku – Bindru ģimenes – lēmums atstāt mīluli Mailo jaunajiem saimniekiem, kanāls 360TV pārtraucis sadarbību ar minēto ģimeni, vēsta 1188.lv.

Redzētie raidījuma kadri skatītāju vidū raisīja dusmas un sašutumu par mājdzīvnieka likteni un jaunajiem dzīves apstākļiem, kas pēc ekspertu domām nebija labvēlīgi.

“Esošie apstākļi ikvienam no mums bija modinātājzvans pamosties no sev tik ierastajiem burbuļiem un paskatīties arī uz ēnas pusēm, kas mūsu sabiedrībā ir ik uz soļa. Lai arī bieži noliedzam, tomēr ir jāatzīst, ka Bindru ģimene ir sabiedrības spogulis uz problēmu, kura Latvijā bijusi jau ilgu laiku pirms redzētajiem kadriem. Mūsu kanāla viena no vērtībām ir atbildība, tāpēc mēs kā medijs uzņemamies līdzatbildību notikušajā situācijā, taču skaidri varam teikt, ka neesam vienaldzīgi un iestājamies par šo problēmu. Katra medija misija ir palīdzēt sabiedrībai parādīt arī ēnas puses, kuras veido rezonansi un diskusiju. Šajā situācijā novērojām, cik mums kā sabiedrībai ir svarīga kritiskā domāšana un spēja objektīvi risināt sasāpējušos jautājumus. Raidījumā “Ģimene burkā” redzētie skati un situācija ir liela mācību stunda ikvienam no mums, ka atbildība ir jāuzņemas neatkarīgi no situācijas,” teikts 360TV kanāla paziņojumā.

Lasiet arī: Marijai Naumovai Ukrainā palūgts nedziedāt krieviski

“Mūsu 360TV kanāla vērtības un misija ietver atbildību pret sabiedrību un līdzcilvēkiem, kas iekļauj arī rūpes pret mājdzīvniekiem. Ar šo mēs atvadāmies no mūsu dalībniekiem Bindru ģimenes. Mēs visi kļūdāmies un par savām kļūdām pēc tam maksājam. Paldies, ka esam aktīvi un iesaistāmies kā sabiedrība problēmu risināšanā, bet šo aktīvo iniciatīvu, lūdzu, pēc tam nepārnesam agresijā pret cilvēkiem, īpaši nepilngadīgajiem,” sacīja raidījuma veidotāji, solot, ka skatītājiem būs iespēja redzēt, kas notika, kad Agrita devās uz biedrību “Ķepa ķepā” un uzzināt, kā pareizi rīkoties, ja esi nonācis situācijā, kad ģimenes mīlulim ir jāatrod jaunas mājas.

Tā arī bija pēdējā sērija, kad TV ekrānos bija redzama Bindru ģimene. Šobrīd Mailo atrodas gādīgās rokās un ir uzsākts darbs ar kinologu, lai pēc iespējas ātrāk mājdzīvnieks varētu atrast sev drošas mājas un mīlošu ģimeni.

Kā zināms, suns Mailo Bindru ģimenē nonāca pirms pāris gadiem kā dāvana meitai Esterei dzimšanas dienā, kura ļoti vēlējusies suni. Taču vēlāk, domām mainoties, suns nodots pavirši zināmiem cilvēkiem, kas, pēc ekspertu domām, nerūpējās par Mailo, tā, kā būtu nepieciešams.

Saistītās tēmas: Agrita BindreĢimene burkāMailo

youtube icon
Abonēt youtube