Edgars Rinkēvičs. Foto: Reinis Inkēns, Saeimas Kanceleja/Flickr

Nākamnedēļ – 21. jūlijā – Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs pirmajā reģionālajā vizītē apmeklēs Krāslavas novadu.

Apmeklējuma laikā Rinkēvičs tiksies ar dažādu nozaru speciālistiem, tai skaitā zemniekiem un Krāslavas novada Izglītības pārvaldes vadības pārstāvjiem, lai pārrunātu ar novada attīstību un izglītības pieejamību saistītus jautājumus.

Tāpat Valsts prezidents iepazīs zemnieku saimniecības “Kurmīši” darba ikdienu ārstniecības augu audzēšanā un pārstrādē, kā arī vietējā eksportspējīgā šūšanas uzņēmuma “IV plus” darbību, informē Valsts prezidenta kanceleja.

Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam paredzēta arī tikšanās ar novada iedzīvotājiem un Krāslavas Vēstures un mākslas muzeja apmeklējums Krāslavas pilī.

Savukārt pirmajā ārvalstu vizītē 10. jūlijā prezidents apmeklējis Igauniju.  “Latviju un Igauniju vieno lieliskas attiecības. Pašreizējos ģeopolitiskajos apstākļos ir ļoti svarīgi padziļināt sadarbību starp tuvākajiem kaimiņiem un sabiedrotajiem, kas Latvijai nepārprotami ir Igaunija,” uzsvēra  Rinkēvičs.

Tiekoties ar Igaunijas augstākajām amatpersonām, Valsts prezidents pārrunāja ar reģiona drošību, enerģētikas un savienojamības, digitālo un viedo tehnoloģiju un investīciju sadarbību saistītus jautājumus.

Sarunās ar Igaunijas augstākajām amatpersonām Valsts prezidents vērsa uzmanību, ka latviešu un igauņu valodu zināšanu apguve skolās veicinātu pārrobežu kontaktus un arī interesi universitāšu līmenī. “Mēs priecātos, ja latviešu valodas studijas Igaunijā sasniegtu tādu pašu akadēmisko līmeni kā igauņu studijas Latvijā. Arī lībieši, kuri vēsturiski ir Latvijas pamatiedzīvotāji, ir nozīmīgs mūsu abu valstu vienojošais faktors. Mēs augstu vērtējam Igaunijas ieguldījumu lībiešu kultūras mantojuma un valodas saglabāšanā,” pauda Rinkēvičs.

Lasiet arī: VIDEO | Olena Zelenska «uzmet lūpu» par to, ka vīrs sabučo Lietuvas pirmo lēdiju

Darba vizītes laikā Rinkēvičs tikās ar Igaunijas Republikas prezidentu Alaru Karisu (Alar Karis), Igaunijas parlamenta (Riigikogu) priekšsēdētāju Lauri Husaru (Lauri Hussar), Igaunijas valdības vadītāju Kaju Kallasu (Kaja Kallas) un Igaunijas ārlietu ministru Margusu Cahknu (Margus Tsahkna). Valsts prezidentam notika arī tikšanās ar bijušajiem Igaunijas ārlietu ministriem, kuri ir strādājuši ar Rinkēviču laikā, kad viņš pildīja Latvijas Republikas ārlietu ministra amata pienākumus. Vizītes noslēgumā Valsts prezidents sniedza interviju Igaunijas laikrakstam “Postimees”.

youtube icon
Abonēt youtube