Foto: Andrey Velichko/Flickr

Pēc sprādzieniem naktī uz pirmdienu, 17. jūliju, iegruvis viens no Krimas tilta laidumiem. Satiksme pār tiltu pilnībā apturēta, vēsta Unian.

Krievu ieceltais okupācijas iestāžu vadītājs Krimā Sergejs Aksjonovs norāda, ka noticis ārkārtējs gadījums 145. balsta rajonā no Krasnodaras apgabala puses.

Tiek ziņots, ka satiksme uz tilta ir pilnībā apturēta, pie tilta uzbrauktuves izveidojies vairāku kilometru garš sastrēgums.

“Ņemot vērā pašreizējo situāciju, es lūdzu pussalas iedzīvotājus un viesus atturēties no braukšanas pa Krimas tiltu un drošības apsvērumu dēļ izvēlēties alternatīvu sauszemes ceļu cauri jauniem reģioniem,” sacīja Aksjonovs.

Tajā pašā laikā Krievijas “Telegram” kanāli ziņo, ka saskaņā ar provizoriskiem datiem sagrautā Krimas tilta laiduma rezultātā gāja bojā vismaz divi cilvēki, bet vēl viens cieta. Belgorodas gubernators Vjačeslavs Gladkovs apstiprinājis sprādziena upurus uz Krimas tilta. Pēc viņa teiktā, gāja bojā vīrietis un sieviete no Belgorodas apgabala, viņu nepilngadīgā meita tika ievainota.

Tāpat tiek ziņots, ka par ārkārtas stāvokļa cēloni varēja kļūt Ukrainas bruņoto spēku uzbrukums, jo vietējie iedzīvotāji dzirdējuši sprādzienu skaņas.

Tajā pašā laikā Krievijas Federācijas Satiksmes ministrija neapstiprina informāciju par Krimas tilta balstu bojājumiem, uzstājot, ka ir tikai “ceļa pamatnes bojājumi konstrukcijas laidumos no Krimas puses”.

Cilvēki svin Krimas tilta sabojāšanu:

Lasiet arī: Ne asakas! Rīgas HES «monstrs» un citi milži Latvijas ūdeņos

Kā vēstīts, 2022. gada oktobrī uz Krimas tilta notikušā kravas automašīnas sprādziena rezultātā sabruka divi tilta laidumi. 10. jūlijā atkal tika ziņots, ka Ukrainas bruņotie spēki mēģinājuši uzbrukt tiltam ar S-200 raķetēm.

Saistītās tēmas: karš UkraināKrimas tilts

youtube icon
Abonēt youtube