Foto; Nikolay Efimov/Flickr

Krievijā pirmdien, 17. jūlijā, nogāzusies triecienlidmašīna Su-25. Oficiālā informācija liecina, ka iespējamais avārijas cēlonis ir problēmas ar dzinēju.

Lidmašīna nogāzusies Krasnodaras apgabala teritorijā, ziņo Krievijas “Telegram” kanāls “112”. Lidmašīna nogāzusies reģiona Ščerbinovskas rajonā, raksta “Telegram” kanāls “SHOT”, atsaucoties uz savu avotu. “Pēc provizoriskiem datiem, pilots katapultējās, tagad viņš ir bezsamaņā,” teikts ziņojumā.

Vēlāk “Telegram” kanāls “Baza” rakstīja, ka pilotu ceļā uz slimnīcu nav izdevies atdzīvināt, un viņš gājis bojā.

Pilots katapultēšanās laikā esot salauzis kājas, pēc tam viņam virsū uzlaidies izpletnis, kā rezultātā viņš sarijies ūdeni.

Tikmēr “Telegram” kanālā “Uzmanību, ziņas” teikts, ka, pēc aculiecinieku stāstītā, Su-25 ietriecās līcī, kas atrodas Azovas jūras ziemeļaustrumos. “Glābšanas dienesti tagad pulcējušies centrālajā pludmalē, un debesīs riņķo helikopteri. Amatpersonas šo informāciju pagaidām nekomentē,” uzsver kanāls.

Vēlāk Krievijas Dienvidu militārais apgabals ziņoja, ka triecienlidmašīna Su-25 avarējusi mācību lidojuma laikā, un sākotnējais iemesls bija dzinēja bojājums, vēsta kanāls “RIA Novosti Telegram”.

Pēc tam, kad Krievijas Federācija veica pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, militārās lidmašīnas diezgan bieži sāka krist Krievijas teritorijā.

Pagājušā gada rudenī Jejskā iznīcinātājs-bumbvedējs Su-34 uzkrita uz dzīvojamām ēkām pilsētas dzīvojamā rajonā. Kanāls “Joker Telegram” rakstīja, ka Jejskā avarēja Su-34, kas īsi pirms avārijas bombardēja Ukrainas teritoriju.

Lasiet arī: Piespriež bargu sodu par tīšu putnu mazuļu iznīcināšanu Zemgalē

Līdz pirmdienai, 17. jūlijam, Krievijas Federācija kara laikā ar Ukrainu zaudējusi 315 lidaparātus.

Saistītās tēmas: karš UkrainākrievijaSu-25triecienlidmašīna

youtube icon
Abonēt youtube