Foto: Pexels

Zemgales rajona tiesa 12.jūlijā, izskatot lietu, kurā pie kriminālatbildības saukts kāds vīrietis par to, ka viņš iznīcināja īpaši aizsargājamos dzīvniekus, ar to radot būtisku kaitējumu, lēma apstiprināt Daudznozaru specializētās prokuratūras prokurores un apsūdzētā noslēgto vienošanos par vainas atzīšanu un sodu. Apsūdzētais atzīts par vainīgu minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un sodīts ar sabiedrisko darbu uz 140 stundām. Tāpat no apsūdzētā valsts labā tika piedzīta mantiskā kaitējuma kompensācija 15 000 eiro apmērā, informē Latvijas Republikas prokuratūra.

Apsūdzētais 2022.gada jūlijā, būdams alkohola ietekmē, apzinoties, ka uz viņa mājas skursteņa atrodas īpaši aizsargājamās sugas – baltā stārķa (Ciconia ciconia) – ligzda ar tajā esošajiem šo putnu mazuļiem, caur mājas jumta lūku nokļuva līdz skurstenim un tīši, ar koka nūjas palīdzību, nogrūda ligzdu, kurā atradās trīs baltā stārķa mazuļi. Rezultātā ligzda noslīdēja no mājas jumta uz zemes, un trieciena rezultātā visi trīs putnu mazuļi gāja bojā. Pēc tam apsūdzētais ligzdu sadedzināja.

Ar šādām noziedzīgajām darbībām apsūdzētais radīja būtisku kaitējumu dabas videi un nodarīja mantisku zaudējumu Latvijas Republikai 15 000 eiro apmērā.

Lasiet arī: FOTO | Ekranizē Karīnas Račko romānu; galvenajā lomā – Imanta Kalniņa mazmeita

Izvērtējot izdarītā noziedzīgā nodarījuma smagumu, raksturu, kaitīgumu un apsūdzēto personību un to, ka apsūdzētais pilnībā atzina savu vainu un izmantoja Kriminālprocesa likumā paredzētās tiesības uz sadarbību, kas izpaudās vienkāršāka procesa veida izvēlē, prokurore ar apsūdzēto noslēdza vienošanos par vainas atzīšanu un sodu, ko tiesa apstiprināja.

youtube icon
Abonēt youtube