Foto: Konstantin Mikhailov/Flickr

Krievijas Federācijas Ļipeckas apgabalā, dodamies uz Baltkrieviju, pamanīta algotņu grupējuma “Vagner” kolonna.

Kā vēsta Telegram kanāls “Uzmanību, ziņas”, vieglās un kravas automašīnas, militārā tehnika ar karogiem un “Vagner” simboliem svētdienas, 16. jūlija pēcpusdienā,  pamanīta pārvietojamies pa autoceļu M4 “Don” no Ukrainas, iespējams, uz Baltkrieviju.

Videoierakstā, kas izplatīts internetā, redzamas vismaz 50 automašīnas, tostarp kravas automašīnas, pikapi un cits aprīkojums. Saskaņā ar projekta “Baltkrievijas Gajun” vēstīto, algotņu grupējuma “Vagner” kolonnas virzās pāri Krievijas Federācijas teritorijai uz robežpunktu “Zvenčatka-Poniatovka”.

Kā zināms, pēc neveiksmīgās sacelšanās Jevgeņijs Prigožins un viņa algotņi praktiski tika izraidīti uz Baltkrievijas teritoriju. Pirmās autokolonnas jau ir ieradušās Baltkrievijā.

Šo informāciju apstiprina Ukraina. Sestdien, 15. jūlijā, Ukrainas Valsts robežsardzes dienests apstiprināja “Vagner” algotņu atrašanos Baltkrievijā. Tāpat Baltkrievijas uzraudzības grupa “Gayun” fiksējusi valstī “Vagner” transportlīdzekļu kolonnu. Autokolonnas maršruts vedis Babrujskas virzienā, un tad līdz Osipovičiem.

Lasiet arī: VIDEO | Kārtējo reizi saspridzināts Krimas tilts

Saistītās tēmas: BaltkrievijaVagner

youtube icon
Abonēt youtube