Foto: Pexels

Televīzijas šovu dalībniecei Magonei Liedeskalns kāds nokodis aptuveni 40 vistas – viņa pieļauj, ka tas varētu būt bijis suns un cer, ka dzīvnieka saimnieks tiks atrasts, jo viņas zaudējumi sasniedz aptuveni 1 000 eiro.

“Tagad es sapratu, kā ir tur, kur karš, ka mirst krievu dēli, ka mirst ukraiņu bērni. Tas ir tā, ka tu aizej un tur visi guļ bez dzīvības. Ka viss, kā dēļ tu esi strādājis – tam visam vienā brīdī nav jēgas,” asarām acīs, demonstrējot nokostās vistas, sacījusi Magone.

Kad Magone padalījusies traģiskajā atgadījumā ar saviem sekotājiem vietnē “Instagram”, vairāki interneta lietotāji izteikuši versijas, ka tas varētu būt bijis sesks, lapsa vai cauna, kas nokodis vistas, taču vēlāk Magone šos pieņēmumus noliedza. “Sinolē tai naktī vēl vienā saimniecībā bijis uzbrukums, un cilvēki atsūtīja fotogrāfiju – tāds pats skats kā man – aplītī saliktas vistiņas, visas, kas bija, visas mirušas. Tur posts ir mazāks – kādi 12 putni, bet pieaugušas dējošas vistiņas. Varbūt ir aculiecinieki vai cilvēki, kuri zina šo notikumu, kuram suns Sinolē bija vaļā tai naktī. Es sapratu, ka medību, un norāvies vai palaists un sirojis pa saimniecībām. Es domāju, ka jāsauc pie atbildības šādi saimnieki, kas atļauj savam sunim, zinot, ka viņš tādas lietas var darīt, staigāt un iet, kur grib. Labi, ja noraujas, bet vienalga, kādam ir jāatbild par šo! Kāpēc man ir jāaudzē savi putni priekš citu suņu izklaides. Mani zaudējumi ir apmēram tūkstotis [eiro] – kas to visu atlīdzinās? Tad tās 40 vistiņas lai atliek un noliek kūtī vietā. Var arī iztikt bez tiesas, bez policijas, bez visa tā, ja cilvēki ir ar sirdsapziņu. Viņiem ir jāuzņemas atbildība par sava lolojuma izdarībām! Tāpat kā bērns – ko pastrādā bērns, atbild viņa vecāki!” emocionālā vēstījumā norāda Magone.

Viņa piebilst, ka viņai tas ir sāpīgi, un viņa piedotu, ja tās būtu piecas līdz desmit, bet ne jau 40 vistiņas, kas gājušas bojā. “Ko man tagad darīt? Man nav tūkstoša, lai pirktu jaunus lopus, barību un atkal pusgadu tos ataudzētu bez aprites,” norāda Magone.

Daudzi Magones sekotāji vietnē “Instagram” viņai iesaka ierīkot pagalmā un pie mājas videonovērošanas kameras.

Daudzi arī apstrīd Magones versiju par suni, norādot, ka diez  vai suns spētu nokost tik daudz vistu, turklāt tad būtu izdemolēti arī trušu būri. Tāpat Magonei ieteikts izsaukt vetārstu vai kādu citu speciālistu, kurš spētu pateikt, kas vistas nokodis.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Magone Liedeskalna (@magone.burka)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Magone Liedeskalna (@magone.burka)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Magone Liedeskalna (@magone.burka)

Lasiet arī: Fiļa bijušās sievas vecākus pārsteidz znota alkatība

 

Saistītās tēmas: MagoneMagone LiedeskalnsSinolevistas

youtube icon
Abonēt youtube