Foto: Jake/Flickr

“Tieši pateicoties Padomju Savienībai, pateicoties [Josifa] Staļina pozīcijai, Polija ieguva ievērojamas teritorijas Rietumos,” norāda Krievijas prezidents Vladimirs Putins, solot poļiem par to atgādināt.

‘Vācijas zemes. Tieši tā – mūsdienu Polijas rietumu teritorijas ir Staļina dāvana poļiem.  Mūsu draugi Varšavā ir piemirsuši par to, mēs viņiem atgādināsim.”  izteicies Putins.

Tā nav pirmā reize, kad Kremļa saimnieks izsaka dažādus draudus un absurdus apgalvojumus. Tā, piemēram, nevienu reizi vien Putins ir apsūdzējis Rietumus mēģinājumos iznīcināt Krieviju un brīdinājis, ka pasauli sagaida «iespējams, bīstamākā» desmitgade kopš Otrā pasaules kara beigām, vēsta britu medijs BBC.

Iepriekš  Krievijas diktators centās attaisnot Krievijas iebrukumu un uzsākto karadarbību Ukrainā, kas ir novedusi Krieviju starptautiskajā izolācijā. Tāpat Putins kārtējo reizi apsūdzēja Rietumus kodolšantāžā, lai piespiestu sabiedrotos novērsties no Maskavas.

Tajā pat laikā Putins vairākkārt brīdinājis Rietumus, ka Krievija izmantos «visus pieejamos līdzekļus», lai sevi «aizsargātu», kas ir uzskatāms par skaidriem kodoldieroču izmantošanas draudiem.

Tāpat Putins iepriekš uzsvēris, ka Rietumu «nedalītajai dominancei» pār pasaules lietām tuvojas gals, norādot, ka pasaule šobrīd atrodas uz «vēsturiskas robežas».

«Priekšā, iespējams, ir bīstamākā, neparedzamākā un vienlaikus svarīgākā desmitgade kopš Otrā pasaules kara beigām,» sacīja Krievijas diktators, uzsverot, ka «mūsu acu priekšā veidojas nākotnes pasaules kārtība».

Tāpat Putins apsūdzējis Rietumus, ka tie ASV vadībā cenšas iznīcināt Krieviju, taču diktators nesniedza nekādus reālus pierādījumus, kas pamatotu viņa apgalvojumus.

Arī bijušais Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs, kurš tika uzskatīts par liberālu savas prezidentūras laikā no 2008. līdz 2012.gadam, nodēvējis NATO par kriminālu organizāciju, jo tā piegādā ieročus Ukrainai, kur pie varas esot «ekstrēmistu režīms». Medvedevs ir kļuvis par vienu no skaļākajiem Putina veiktā kara atbalstītājiem, savos sociālajos tīklos publicējot skaļus uzbrukumus rietumvalstīm.

Bijušais Krievijas prezidents ne reizi vien izcēlies ar saviem naidīgajiem un absurdajiem komentāriem un ierakstiem vietnē “Telegram”. Arvien biežāk tiek runāts par viņa pārlieku lielo aizraušanos ar grādīgajiem dzērieniem, un, iespējams, viņu vairs neuztver nopietni pat pašreizējais Kremļa saimnieks Vladimirs Putins. Tā, atbilstoši “Generall SVR” ziņotajam, kādā no pēdējām Drošības padomes sēdēm, kas norisinājušās attālināti tiešsaistē, Medvedevs atslēgts no video konferences, tikko bija pienākusi viņa kārta runāt. Tāpat izskanējis, ka Medvedevs nav iekļauts to cilvēku vidū, kuri dotos Putinam līdzi uz bunkuru kodolkara gadījumā.

Lasiet arī: Partnerattiecību horoskops

Kā zināms, kopš pērnā gada 24.februāra, kad agri no rīta Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, dzīvību zaudējuši aptuveni 240 000 krievu karavīr un vairāk nekā 430 bērnu.  Kara dēļ dati nav pārbaudāmi. Bēgļu gaitās devušies vairāki miljoni cilvēku.

Saistītās tēmas: Josifs StaļinsPolijaVladimira Putins

youtube icon
Abonēt youtube