Oleksijs Arestovičs. Foto: Gatis Dieziņš, Aizsardzības ministrija/Flickr

Šobrīd redzams, ka Krievija un Baltkrievija veic informatīvu operāciju, kas ir vērsta pret Latvijas, Lietuvas un Polija drošību, intervijā TV3 raidījumam “900 sekundes” norāda Ukrainas militārais eksperts, bijušais Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Oleksijs Arestovičs, komentējot Krievijas algotņu grupējuma “Vagner” izvietošanu Baltkrievijā.

Pirms dažām dienām Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko, tiekoties ar Vldimiru Putinu, teicis, ka vagnerieši gatavojas doties “ekskursijā” uz Varšavu, savukārt vietnes “Gulagu.net” vadītājs Vladimirs Osečkins, atsaucoties uz saviem avotiem, arī brīdina par nodomu uzbrukt Polijai, vēsta TV3.

Kā iepriekš norādījis Arestovičs, Polija, visdrīzāk, varētu būt māņu manevrs, īstais – uz Viļņu. “Viļņa un Daugavpils – abas šīs pilsētas atrodas ļoti tuvu robežai. Ja iedomājamies klasiku hibrīdkara scenāriju, tad provokācijas sākas uz Polijas robežas, tam tiek pievērsta visa uzmanība, bēgļu pūlis pārrauj robežu starp Latviju un Lietuvu un mēģina doties šo valstu robežās, un viņu vidū ir arī vagnerieši ar bruņojumu. Apturēt bēgļu plūsmu ir sarežģīti, nav iespējams atdalīt, kuri ir kaujinieki un kuri ir bēgļi. Iedomāsimies kaut 100 vagneriešus, kuri ir civilā apģērbā un no savām jakām izvelk automātus,” šādu scenāriju intervijā “900 sekundēm” iezīmē Arestovičs.

Ukrainas militārais eksperts uzsver, ka pagaidām vagneriešu izvietošana Baltkrievijā jāuztver kā informatīvs spiediens pret Baltijas valstīm un NATO, taču “jāgatavojas sliktākajam.”

Arestovičs ir pārliecināts, ka Latvijas, Lietuvas un Polijas valdības iespējamos draudus uztver pietiekami nopietni un NATO karaspēks ir gatavas dažādiem notikumu attīstības scenārijiem. Uzbrukumu no Suvalku koridora gan eksperts vērtēja kā mazāk ticamu, jo tas esot ļoti garš ceļš caur zonu, kas jau daudzus gadus ir militāri bīstama. Maskava zinot, ka uzvarai ir nepieciešama pēkšņa un pārsteidzoša rīcība, kāds būtu iebrukums Daugavpilī un Viļņā.

Lasiet arī: VIDEO | Samanta Tīna nogriež matus un publisko dziesmu par liktenīgo sievieti

Tikmēr pēc Latvijas Aizsardzības ministrijas (AM) paustā, pašreizējā “Vagner” algotņu kustība Baltkrievijā nerada tiešu apdraudējumu Latvijai, vēsta TV3.

youtube icon
Abonēt youtube