Foto: Nataļja Vaseva (lasītājas iesūtīts foto)

Aizvadītās dienas bija vēsas un nokrišņiem bagātas, dažbrīd vējš kļuva stiprāks un lokāli tika novērots pērkona negaiss. Gan tuvākajās dienās, gan jaunnedēļ laikapstākļi būs līdzīgi – daudzviet līs, vietām būs novērojama lietusgāze, ko iespējams pavadīs pērkona negaiss.

Vienīgas izmaiņas gaidāmas gaisa temperatūrā, tā mazliet paaugstināsies, naktīs termometra stabiņam nenoslīdot zemāk par +12, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Piektdien, 28.jūlijā, mākoņi mīsies ar sauli, daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus, kas dienā dažviet būs stiprs, iespējams arī varēs dzirdēt pērkona ducināšanu. Dienā gaiss iesils līdz +18…+23 grādiem.

Nedēļas izskaņā mākoņu daudzums turpinās būt mainīgs. Kā sestdien, tā arī svētdien daudzviet tie atnesīs lietu, dažviet stipras lietusgāzes. Sestdien gaidāms, ka līdz ar lietusgāzi būs novērojams arī pērkona negaiss. Kopumā brīvdienās lietus būs stiprāks tieši centrālajos un austrumu rajonos. Turpinās dominēt lēns vējš, taču negaisa laikā tas var kļūt arī brāzmains. Diennakts tumšajās stundās termometra stabiņš pieturēsies +12…+16 grādu robežās, savukārt dienā gaisa temperatūra būs +19…+24 grādiem.

Lasiet arī: VIDEO | U2 līderis Bono pauž atbalstu Laimas Vaikules festivāla miera vēstij un ziedojumiem Ukrainai

Šī brīža prognozes liecina, ka arī nākamajā nedēļā laikapstākļi saglabāsies līdzīgi kā pēdējās dienās – teritorijas lielākajā daļā sagaidāms lietus, dažviet arī pērkona negaiss un stipra lietusgāze. Arī gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga, vienīgi naktis gaidāmas nedaudz siltākas, termometra stabiņam nenoslīdot zemāk par +12 grādu atzīmi.

youtube icon
Abonēt youtube