Foto: Jeroen Akkermans/Flickr

Ukrainas armijai izdevies atbrīvot no krievu iebrucējiem Staromajorskas ciemu, kas atrodas Doņeckas apgabalā. Par to  ceturtdienas, 27.jūlija vakarā video ierakstā pavēstīja ukraiņu karavīri, ar ko padalījies Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

“Mūsu dienvidi! Mūsu puiši! Slava Ukrainai!” ukraiņu karavīru video ierakstu emocionāli komentējis Zelenskis.

“Es pateicos visiem, kas cīnās par Ukrainu! Paldies par Staromajorskas atbrīvošanu. Puiši, es jūs vēlreiz apsveicu,” vakara uzrunā piebilda prezidents.

Šo informāciju apstiprināja aizsardzības ministra vietniece Anna Maljara, vēsta Unian.  “Doņeckas apgabala Staromajorska ir atbrīvota. Tagad mūsu aizstāvji turpina apdzīvotās vietas sakopšanu,” norādījusi Maljara.

Militāri politiskais novērotājs Aleksandrs Kovaļenko  komentējis panākumus frontē: “Vienu soli tuvāk galvenās aizsardzības līnijas pārraušanai. Slava tautai!”

Krievi okupēja Staromajorsku pēc pilna mēroga iebrukuma Ukrainā. Šī apdzīvotā vieta atrodas uz Doņeckas un Zaporožjes apgabalu administratīvās robežas. Jūlija vidū tika ziņots, ka ciematā iekļuvuši ukraiņu karavīri, kā arī notikušas ielu kaujas un sīvas cīņas.

Lasiet arī: Langa: Nevienā no novadu un valstspilsētu tīmekļvietnēm krievu valoda vairs nav pieejama

Saistītās tēmas: atbrīvotaDoņeckakarš UkraināStaromajorska

youtube icon
Abonēt youtube