Foto: Unsplash

Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā prokuratūras prokurore, pēc Iekšējā drošības biroja veiktās izmeklēšanas, tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā par slepkavību, kas izdarīta ar netiešu nodomu, apsūdzēta kāda bijusī Valsts policijas augsta ranga amatpersona.

Saskaņā ar apsūdzību bijusī Valsts policijas augsta ranga amatpersona 2022.gada 26.novembrī notikušu medību laikā Ropažu novadā no sev piederošā medību ieroča, apzinoties savu darbību bīstamību un kaitīgumu, zinot, ka šaujamierocis pavērsts pret citu mednieku, paredzot, ka viņa darbību rezultātā tiek apdraudēta citas personas dzīvība, izdarīja tīšu šāvienu un trāpīja personai, kura no gūtajiem ievainojumiem notikuma vietā gāja bojā.

Tādējādi ar savām darbībām apsūdzētais izdarīja augstākminēto noziedzīgo nodarījumu.

Vienlaikus prokuratūra informē, ka no minētā kriminālprocesa izdalīti vēl divi kriminālprocesi, kuros tiek izmeklēta Valsts policijas amatpersonu rīcība saistībā ar minētā kriminālprocesa izmeklēšanas gaitu. Abos minētajos kriminālprocesos šobrīd turpinās Iekšējā drošības biroja veiktā izmeklēšana, līdz ar ko detalizētāka informācija par šo kriminālprocesu izmeklēšanu netiek sniegta.

Lasiet arī: VIDEO | Galkins dzied latviski Laimas Vaikules festivālā

Lieta izskatīšanai nosūtīta Rīgas rajona tiesai.

Saistītās tēmas: MedībasSlepkavībaValsts Policija

youtube icon
Abonēt youtube