Maksims Galkins. Foto: Instagram @maxgalkinru

Par ārvalstu aģentu Krievijā pasludinātais, pazīstamais krievu humorists Maksims Galkins pārsteidzis Latvijas publiku, festivālā ”Laima Rendezvous Jūrmala” dziedot latviski dziesmu “Par pēdējo lapu”.

Festivāls “Laima Rendezvous Jūrmala”, kuru radījusi Laima Vaikule, norisinājās no 26. līdz 30.jūlijam Dzintaru koncertzālē. Šogad tas  veltīts mieram Ukrainā.

Šī nav pirmā reize, kad Galkins Dzintaru koncertzālē uzstājas latviešu valodā.

Pērn Galkins, uzstājoties Dzintaru koncertzālē, pamatīgi pārsteidzis sanākušo publiku, paziņojot, ka runās un jokos latviski. Skatītāji sociālajos tīklos pauduši sajūsmu gan par izrādi, gan Galkina latviešu valodas izrunu.

“Labvakar, dārgie draugi! Es sāku mācīties latviešu valodu, jo tagad Krievijā ļoti uzmanīgi seko līdzi visam, ko es saku koncertos. Tāpēc šodien es runāšu un jokošu tikai latviski. Tagad redzu: daudzi latvieši ir nobijušies, ka es jokošu tikai latviski. Neuztraucieties, jums blakus sēž krievi – viņi vispār nesaprot, kas te notiek, par ko viņi ir samaksājuši,” izrādes sākumā sacījis Galkins.

Jāpiebilst, ka šādi Galkins parādījis ne vien attieksmi pret Latviju, bet arī “nolicis pie vietas” Krievijas propagandistus, kuri viņu izsmējuši par to, ka Galkinam paredzētas uzstāšanās tādās latviskās pilsētās kā, piemēram, Roja, kur krieviski neviens nesaprot.

Skatītāji pauduši sajūsmu par izrādi, norādot, ka Galkinam ir “tik laba izruna, salīdzinot ar citiem krieviem. Inteliģents cilvēks paliek inteliģents cilvēks. To var just. Malacis”. Kāda Twitter lietotāja raksta: “Visu cieņu! 2 stundas viens pats uz skatuves! Un vismaz 1/3 programmas speciāli Latvijas publikai sagatavota! Parodēja Paulu, nodziedāja latviski “Mana rīta kafija”, Busuli no skatītājiem izvilka uz pēdējo pantiņu! Izcili!”

Vēl kāds Twitter lietotājs raksta, ka “Galkins stāsta joku latviski (!) “… jums blakus sēž krievi, viņi vispār nesaprot, kas te notiek” Tik daudz slāņu vienā jokā, taisni vāks! (un man ir sajūta, ka šis ir viens masīvs pagrieziens uz labo pusi mums kopumā – daļai sabiedrības atņem validāciju nezināt un neprast).”

Lasiet arī: Rinkēvičs sasmīdina, publicējot bildi ar sevi govju fermā

Saistītās tēmas: Laima VaikulelatviskiMaksims Galkins

youtube icon
Abonēt youtube