Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja/Flickr

Atsaucoties Romas Katoliskās Baznīcas Latvijā Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskapa Jāņa Buļa aicinājumam, Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs otrdien, 15. augustā, piedalījās Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svinību galvenajā dievkalpojumā Aglonā. Pēc dievkalpojuma Valsts prezidents tikās ar Latvijas Bīskapu konferences pārstāvjiem.

“Vēlos pateikties visiem klātesošajiem par iespēju tikties šeit, Aglonā, tik nozīmīgā Latgalei un visai Latvijai dienā. Vēlos apsveikt ar Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkiem, kas ir valstiski un starptautiski nozīmīgs notikums. Es vēlos pateikties Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskapam Jānim Bulim par ielūgumu apmeklēt Aglonas starptautisko svētvietu un piedalīties Aglonas svētku – Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas – svinībās. Esmu priecīgs un gandarīts, ka varu būt kopā ar jums katru šajos svētkos – valsts un pašvaldību amatpersonām, dažādu konfesiju garīdzniekiem, sabiedriskajiem darbiniekiem un Latvijas sabiedrību. Neskatoties uz apstākli, ka Latvija ir daudznacionāla un dažādu konfesiju valsts, tomēr ar savu ekumenisma tradīciju un dažādu konfesiju mierīgu līdzās pastāvēšanu Latvija ir paraugs daudzām citām valstīm pasaulē,” tikšanās laikā ar valsts un pašvaldību amatpersonām, dažādu konfesiju garīdzniekiem un organizāciju pārstāvjiem pauda Valsts prezidents Rinkēvičs.

Valsts prezidentam Rinkēvičam Aglonā bija tikšanās arī ar Latvijas Bīskapu konferences pārstāvjiem. Valsts prezidents ar konferences pārstāvjiem apmainījās viedokļiem par Latvijas un Svētā Krēsla divpusējo dialogu un uzklausīja Latvijas katoļu bīskapus par aktuāliem jautājumiem valsts un Katoliskās Baznīcas attiecībās.

Lasiet arī: Labdarības koncertos vāks līdzekļus vētrā cietušajiem dobelniekiem un Jaunpils pilij

Saistītās tēmas: AglonaEdgars RinkēvičsValsts prezidents

youtube icon
Abonēt youtube