Foto: Facebook @Dobeles novada pašvaldība

Šo svētdien, 20. augustā, Dobelē, plkst.15:00, Pļavas ielas terasē notiks labdarības koncerts “Ar sirdsdziesmu pret vētru” vētrā cietušo atbalstam. Koncertā uzstāsies mūziķi, kuru dzīves gaitas ir krustojušās ar Dobeles novadu, uzaugot, mācoties, strādājot vai dzīvojot tajā.

Koncertā uzstāsies tādi iemīļoti mākslinieki kā Žoržs Siksna, Normunds Jakušonoks, grupa “Tērvete”, māsas Legzdiņas, Kaspars Markševics, Raivo Stašāns, Artis Šimpermanis, Andris Skuja, Sandris Dubovs, Dobeles zemessargi, Inga Ruka – Lazdiņa, Bulmeru ģimene, Māris Sloka, Erita un Uldis Timma (Tirkizband) un citi.

Gan pasākumā laikā, gan arī visas dienas garumā Pļavas ielas terasē būs iespēja ziedot ne tikai naudas līdzekļus, bet arī pārtikas produktus, kurus tālāk novirzīs tiem, kam vētra izpostījusi pēdējos ražas krājumus – akcijā “No mana dārza Tev!”. Tāpat, jau šobrīd ir atvērts ziedojuma konts: Biedrība “Tavi draugi” Konta nr.: LV30HABA0551055353206 Maksājuma mērķis: “Ziedojums Dobeles novadā vētrā cietušajiem” un arī telefona līnija 90006865 (maksa par zvanu 4,27 eiro). Koncerts tiek organizēts ar biedrības “Tavi draugi” un Dobeles novada pašvaldības atbalstu.

Savukārt 23.augustā no plkst.19:00 Jaunpils pils laukumā notiks grandiozs labdarības koncerts “Ar mūziku pret vētru” Jaunpils pils, Jaunpils baznīcas un mājsaimniecību atjaunošanai.

Šī gada 7.augustā Jaunpils pils, Jaunpils baznīca un daudzas Jaunpils mājsaimniecības smagi cieta no vētras un krusas. Jaunpils pilij tika izpostīts vēsturiskais dakstiņa jumts, izsisti visi Dienvidu spārna logi, kā arī smagi cietusi pils fasāde un Dzirnavu ēkas. Pils saime ir uzrunājusi māksliniekus, kuri ir uzstājušies pilī ar aicinājumu uz labdarības koncertu. Aicinājumam, bez kavēšanās, ir atsaukušies tādi mūziķi kā Andrejs Osokins, Vestards Šimkus, Igo, Olga Rajecka, Ieva Akuratere, Ineta Rudzīte, Varis Vētra, Ēriks Upenieks, Daumants Kalniņš, Kristīne Zadovska, Mārtiņš Kanters, Valters Pūce, Dainis Tenis, Normunds Rutulis, Zane Dombrovska, Dita Lūriņa, Egils Melbārdis, Rihards Saule un tādas mūzikas grupas kā “Dzelzs Vilks”, “Kričevic Band-a”, brīvās gribas ansamblis “Stiprās Sievas”, etnogrupa “Ogas”, aktieru ansamblis ILGA, viduslaiku mūzikas grupa “Trakula”, grupas “Ginger Band”, “De Speakable” un “Atspulgi” un citi mūziķi.

Jau vēstīts, ka 7.augustā Latviju, jo īpaši Dobeles novadu,  skāra postoša vētra, kā rezultātā smagi cieta iedzīvotāju dzīvojamās ēkas, automašīnas, labības lauki un cita infrastruktūra.

Šobrīd ir apzināts negaisa un vētras radīto postījumu apkopojums un, ņemot vērā to, ka novadā cietušas vairāk nekā 1 630 mājsaimniecības, kā arī liels kaitējums nodarīts lauksaimniecības uzņēmumiem un pašvaldības infrastruktūrai, pēc pašvaldības aplēsēm nepieciešamais finansējums varētu sasniegt pat 16 330 000 eiro. Tikmēr klientu apkalpošanas centros un pagastu pārvaldēs turpina ierasties cilvēki, kuri piesaka vētras postījumus, plānots, ka pabalsta iesniegumu pieņemšana negaisa un vētras radīto postījumu novēršanai turpināsies līdz septembra sākumam, informē Dobeles novada pašvaldība.

Lasiet arī: VIDEO | Skabejeva krievu skatītājus brīdina par nacisma veidošanos Baltijas purvos

Negaisā cietušas arī pašvaldības īpašumā esošās ēkas, kopumā 21 ēkai būs nepieciešami lieli finanšu ieguldījumi, lai tās pilnībā atjaunotu, ceļa infrastruktūra bojāta 50 km kopgarumā, savukārt izgāzto un nolauzto koku izvešana būs nepieciešama no aptuveni 25 ha lielas kopplatības.

Saistītās tēmas: DobeleJaunpils pilslabdarības koncertiVētraZiedot

youtube icon
Abonēt youtube