Foto: Valsts kanceleja/Flickr

No otrdienas, 15.augusta, Valsts robežsardze mobilizē papildus dienestā esošos robežsargus ārējās valsts robežas apsardzības stiprināšanai.

Šāds lēmums pieņemts saistībā ar strauji pieaugušo hibrīdapdraudējumu uz Latvijas – Baltkrievijas valsts robežas iepriekšējā diennaktī, kad konstatēti 96 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kā arī ar pastiprinātu Baltkrievijas varas iestāžu iesaistīšanos nelegālo imigrantu plūsmas organizēšanā un riska informāciju, kas liecina par iespējamu hibrīdapdraudējuma pieaugumu.

Uz doto brīdi Valsts robežsardzes amatpersonām tiek pārtraukts piešķirt ikgadējos atvaļinājumus un amatpersonas, kuras šobrīd atrodas ikgadējā atvaļinājumā tiek atsauktas no tā. Tāpat Valsts robežsardze pieprasījusi papildu atbalstu no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Valsts policijas, informē Valsts robežsardze.

Pieaugot nelegālo migrantu centieniem iekļūt Latvijas teritorijā, aizsardzības ministre Ināra Mūrniece ir uzdevusi Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem nosūtīt papildu spēkus atbalsta sniegšanai Valsts robežsardzei uz Latvijas – Baltkrievijas robežas.

“Esmu uzdevusi Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem sniegt papildu atbalstu Valsts robežsardzei, lai stiprinātu Latvijas austrumu robežas drošību. Vienlaikus Nacionālie bruņotie spēki kopā ar sabiedrotajiem turpina organizēt militārās mācības Latgalē. Tas ir veids ne tikai, kā tiek pilnveidotas spējas aizsargāt Latvijas teritoriju, bet arī tiek palielināts reģionā izvietoto karavīru skaits,” uzsver Ināra Mūrniece.

No 5. septembra līdz 2. oktobrim visā Latvijā norisināsies visaptverošas valsts aizsardzības mācībām “Namejs 2023”, kurās plānots iesaistīt vairāk nekā 8 500 Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku karavīrus un zemessargus, informē Aizsardzības ministrija.

Gatavojoties “Namejs 2023”, no 19. līdz 20. augustam Rēzeknes un Ludzas novadu teritorijās norisināsies Zemessardzes 3. Latgales brigādes 32. kājnieku bataljona lauka taktiskais vingrinājums ar mērķi trenēt un pārbaudīt vienības vispārējās kaujas spējas. Mācību laikā notiks īslaicīga karavīru un zemessargu izvēršanās apvidū, kā arī militārā transporta pārvietošanās pa koplietošanas un piegulošajiem mazākas nozīmes ceļiem. Mācību uzdevumi tiks veikti gan diennakts gaišajā, gan arī tumšajā laikā, lai trenētu spēju veikt uzdevumus dažādos apstākļos.

Lasiet arī: VIDEO | Skabejeva krievu skatītājus brīdina par nacisma veidošanos Baltijas purvos

Savukārt no 2. līdz 4. augustam vairākos Vidzemes un Latgales novados notika militārās mācības “Nameja vairogs” ar mērķi trenēt Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto vienību sadarbību un savietojamību. Tāpat no 10. līdz 11. augustam vairākos Latgales novados notika militārās mācības “Nameja vairogs 2”, lai pilnveidotu Nacionālo bruņoto spēku vienību gatavību valsts aizsardzības uzdevumu izpildei.

youtube icon
Abonēt youtube