Ainārs Šlesers . Foto: Reinis Inkēns, Saeima/Flickr

Saeimas deputāts, partijas “Latvija pirmajā vietā” līderis Ainārs Šlesers paudis gatavību uzņemties atbildību par jauno valdību bez “Jaunās vienotības”.

“Kariņš ir kritis, bet “Vienotības” režīms joprojām ir palicis, Latvija ir nokļuvusi stagnācijas purvā, kurā mūs ir ievedis Kariņš. Lai izvilktu valsti no šī purva, ir jāapvienojas visām tām partijām, kuras grib palīdzēt Latvijai, kuras grib palīdzēt Latvijas tautai.  (..) Ja šodien netiks izveidota profesionāļu valdība, kura ne tikai dzīvo un aizņemas, bet, pirmkārt, strādā, pelna, piesaista investīcijas, attīsta ekonomiku, tad ļoti daudzi cilvēki no Latvijas aizbrauks,” paziņojumā norādījis Šlesers, aicinot partijām apvienoties un izveidot valdību, kuru nevada “Vienotības” premjers.

““Vienotības” režīmam ir jākrīt! Es esmu gatavs uzņemties iniciatīvu un arī atbildību veidot jauno valdību. Esmu gatavs vadīt jauno valdību, ja tas ir nepieciešams,” uzsvēris politiķis.

Viņaprāt, arī “Saeima nav rīcībspējīga tikai tāpēc, ka valsti pārvalda “Vienotības” režīms” un ja netiks izveidota profesionāļu valdība, šī Saeima drīz tiks padzīta.

Politiķis 26. augustā rīko kārtējo protestu pie Brīvības pieminekļa.

Jāpiebilst, ka pēc premjera Krišjāņa Kariņa paziņojuma par demisionēšanu, internetu “uzspridzinājuši” joki, kuros apspēlēts, ka tagad, kad nav nedz kovida un sejas masku, nedz Egila Levita prezidenta amatā un nebūs arī Kariņa kā premjera, Šlesers vairs nevar izdomāt pret ko protestēt.

 

Šī nav pirmā reize, kad Šlesers pauž gatavību pārņemt varu un uzņemties vadību. “Partija “Latvija pirmajā vietā” ir gatava piedalīties ārkārtas vēlēšanās un pārņemt varu Rīgā,” tā 3. jūlijā, reaģējot uz Rīgas mēra Mārtiņa Staķa paziņojumu par atkāpšanos no amata, paziņojis politiskā spēka līderis Ainārs Šlesers.

“Rīga ir kļuvusi par Eiropas Savienības provinci –  visatpalikušāko Eiropas galvaspilsētu, kuru jau sen apsteigušas pat Viļņa un Tallina. Rīgai ir vajadzīgs mērs, kuram ir vīzija un plāns, kā padarīt Rīgu par vienu no attīstītākajām Eiropas galvaspilsētām,” vietnē “Facebook” ierakstījis Šlesers.

Lasiet arī: VIDEO | Skabejeva krievu skatītājus brīdina par nacisma veidošanos Baltijas purvos

Politiķa ieraksts izraisījis neviennozīmīgu reakciju sociālajos tīklos. Tā, piemēram, kāds “Twitter” lietotājs, reaģējot uz Šlesera paziņojumu, komentējis:  “Dievs sargi mūs no kara un Šlesera  kā Rīgas mēra!”. Vietnē “Facebook” kāds komentējis, ka “Aināriņš ir gatavs visu pārņemt… Bail pat iedomāties, kas notiktu, ja Buldozers kļūtu par premjeru…”.

youtube icon
Abonēt youtube