Foto: Ekrānšāviņš

“Simpsoni” ir slavens animācijas seriāls, kas tiek rādīts televīzijas ekrānos kopš 1989. gada – šo gadu laikā skatītāji pamanījuši, ka vairāki no atainotajiem notikumiem patiešām ir piepildījušies, piemēram, zemūdenes “Titan” traģēdja, Donalda Trampa ievēlēšana par ASV prezidentu un daudzi citi. Tostarp vienā no sērijām pareģots, ka Olimpiskās spēles norisināsies Parīzē, bet Krievijas rubli gaida sabrukums.

10. sezonas 20. sērijā tiek stāstīts par olimpiskajām spēlēm. Animācijas seriālā  demonstrēta Starptautiskās Olimpiskās komitejas “sēde”, kuras laikā Francijas pārstāvis norāda, ka Parīze ir izcila pilsēta olimpiādes rīkošanai. Kā zināms, 2024. gadā vasaras olimpiskās spēles patiešām notiks Parīzē, ziņo Unian.

Olimpisko spēļu apspriešanas laikā Krievijas Federācijas pārstāvis sāk kliegt, ka arī Maskava pretendē uz pasākuma rīkošanu. Animācijas seriāls parāda, kā krievs mēģināja slavēt savas valsts ekonomiku, taču viņam tas neizdodas.

Varonis kliedz, ka Maskavā “par dolāru dod septiņus rubļus”, bet viņa peidžeris sāk pīkstēt un krievs uzzina, ka valūtas kurss mainījies nieka sekundes laikā. “12 rubļi! 60 rubļi! Viens tūkstotis rubļu! Man laiks skriet!” vīrietis kliedz, satvēris galvu.

Kā zināms, rublis patiesi piedzīvo smagu posmu – tā vērtībai krītoties, internetā arī sācis cirkulēt “Simpsonos” izteiktais pareģojums par tā sabrukumu, krieviem soctīklos aktīvi paužot cerību, ka šoreiz animācijas seriāla veidotāji ar savu pareģojumu būs kļūdījušies.

Iepriekš multfilmā “Simpsoni” atrasta epizode, kurā pareģota zemūdenes “Titan” pazušana. Nesen notikušajai traģēdijai līdzīgi notikumi tika rādīti vienā no sērijām tālajā 2006. gadā,  vēsta Daily Mail.

Seriāla fani atraduši “pravietojumu” par “Titan” traģēdiju, kārtējo reizi apgalvojot, ka seriāls paredz nākotni. Runa ir par seriāla 17. sezonas 10. sēriju, kurā Homērs Simpsons satiek savu tēvu un viņi kopā dodas uz okeāna dzīlēm meklēt dārgumus. Varoņi redz kuģa vraku, kas izskatās ļoti līdzīgs “Titānikam”, tad Homēra tēvs pazūd pēc tam, kad viņš savā zemūdenē seko milzīgai zivij. Pats Simpsons gandrīz nomirst, jo viņa zemūdenē pēkšņi sāk trūkt skābekļa. Epizodes beigās redzams, ka Homērs pamostas no komas jau uz sauszemes.

Interneta lietotāji uzskata, ka notikumi Simpsonos ir ļoti līdzīgi realitātei, jo arī pieciem tūristiem, kuri nesen devās apskatīt nogrimušo “Titāniku”, pietrūka skābekļa. Kā zināms, zemūdenē “Titan” esošie cilvēki, kas bija devušies apskatīt “Titānika” vraku, tiek uzskatīti par mirušiem, pēc tās sabrukuma okeāna dzelmē.

Daudzi uzskata, ka “Simpsoni” paredz notikumus un līdz šim animācijas seriāla epizodēs atrasti jau daudzi “pravietojumi”, piemēram, nemieri Kapitolija ēkā, Donalda Trampa uzvara ASV prezidenta vēlēšanās un karalienes Elizabetes II nāve. Vienā no sērijām seriāla veidotāji paredzēja Nobela prēmijas rezultātus, citā – teroraktu 2001. gada 11. septembrī. Tāpat “Simpsonu” autori pareģoja “Troņu spēļu” finālu, Ebolas vīrusa parādīšanos un daudz ko citu.

Lasiet arī: VIDEO | Krievu propagandiste: Lielbritānijā nekursē vilcieni, klienti netiek uz prieka mājām

youtube icon
Abonēt youtube