Vladimirs Solovjovs. Foto: Alex Kirilov/Flickr

Dronu uzbrukums Pleskavas lidlaukam, sabojājot četras lidmašīnas, vētrainu reakciju un dusmas izraisījis arī skandalozajā krievu propagandistā Vladimirā Solovjovā, kurš, līdzīgi kā citi viņa “kolēģi”, notikušajā vaino Baltiju.

“Pleskava – tai blakus taču ir NATO robeža! No kurienes raidīts uzbrukums? No Ukrainas, vai? Aha, kā tad! No Baltijas teritorijas! Iznīcināt *** Baltiju! Noslaucīt no zemes virsmas!” tā savā raidījumā dusmās kliedzis Solovjovs. Viņa sekotāji komentāros piekrituši propagandista paustajam.

Arī citi krievu propagandisti radījuši savu versiju ziņām par dronu uzbrukumu Pleskavas lidlaukam naktī uz trešdienu, 30.augustu, kā rezultātā cietušas četras lidmašīnas. Notikušajā tiek vainota Latvija.

“Svarīgas ziņas! Burtiski tik tikko Latvija, NATO dalībvalsts, uzbrukusi ar droniem Krievijas pilsētai Pleskavai. [Krievijas prezidents Vladimirs] Putins stedzami izbraucis uz Kremli. Šķiet, kaut kas sākas! Uz robežas ar NATO tiek uzkrāta tehnika,” liecina viens no propagandas videoierakstiem vietnē “TikTok”.




NATO dalībvalstu kā “ārējā ienaidnieka” vainošana dažādās situācijās, kad Krievija piedzīvo neveiksmes frontē Ukrainā, nav pārsteigums. Šis nav pirmais gadījums, kad tiek mēģināts Latviju iepīt dezinformācijas kampaņās, lai eskalētu reģionālo drošības situāciju, reaģējot uz krievu propagandas apgalvojumiem, informē Latvijas Aizsardzības ministrija.

“Apgalvojums par Latvijas saistību ar šīs nakts notikumiem Pleskavā ir absurds izdomājums, lai visdrīzāk novērstu Krievijas iedzīvotāju uzmanību gan no Krievijas armijas zaudējumiem frontē, gan zaudējumiem valsts iekšienē, kad tiek iznīcināta Krievijas militārā tehnika un infrastruktūra,” pauž aizsardzības ministre Ināra Mūrniece.

Aizsardzības ministrija aicina sabiedrību neļauties “Telegram” kanālos izplatītajām dezinformācijas ziņām, jo to mērķis visdrīzāk ir novērst uzmanību no situācijas frontē Ukrainā un Krievijas neveiksmēm tur.

Aizsardzības ministrija, Nacionālie bruņotie spēki un mūsu sabiedrotie turpina nepārtraukti novērot un analizēt gan Ukrainas cīņu par savu teritoriju, gan arī notikumus Krievijas teritorijā, informē ministrija.

Kā zināms, naktī uz trešdienu, 30. augustu, daudzviet Krievijā piedzīvoti dronu uzbrukumi – ziņots par sprādzieniem Tulas un Brjanskas apgabalos, kā arī saspringta situācija bijusi Maskavas lidostās. Paralēli Krievijas varas iestādes likvidēja ugunsgrēku lidlaukā Pleskavā.

Tiek ziņots, ka Pleskavā drons trāpījis ieroču noliktavai, un pēc tam lidlauka teritoriju aplenca OMON vienība. Bezpilota lidaparātu triecienā Pleskavas starptautiskajā lidostā iznīcinātas vai bijātas vismaz četras militārās lidmašīnas “IL-76”, vēsta vairāki “Telegram” kanāli un ārvalstu mediji.

Lasiet arī: Finks Latvijai pareģojis uzplaukumu laikā, kad to vadīs sieviete; vai tā būs Siliņa?  

youtube icon
Abonēt youtube