Foto: Pexels

Valsts drošības dienests (VDD) ir aizturējis islāmticībā pārgājušu Latvijas pilsoni saistībā ar aizdomām par terorisma publisku slavināšanu un attaisnošanu, kā arī terorismu slavinoša, attaisnojoša un uz terorismu aicinoša satura materiālu izplatīšanu.

Kriminālprocess pret konvertītu jeb personu, kura ir pārgājusi islāmticībā, sākts šā gada 14.augustā saskaņā ar Krimināllikuma 79.6 pantu, informē VDD.

Persona nonāca VDD uzmanības lokā saistībā ar aktivitātēm, kas liecināja par viņa iespējamu pievēršanos islāma radikālajai interpretācijai, kurā tiek atbalstīta vardarbības izmantošana ideoloģisko mērķu sasniegšanai.

VDD konstatēja, ka persona videokoplietošanas platformā “TikTok” dalās ar videomateriāliem, kuros tiek slavināta islāmistu teroristisko grupējumu ideoloģija.

Veicot personas aktivitāšu padziļinātu izpēti, dienests konstatēja konvertīta paustu atbalstu teroristiskajai organizācijai Daesh, kā arī viņa apliecinājumus gatavībai iesaistīties vardarbīgās aktivitātēs islāma vārdā. Tāpat VDD ieguva informāciju, ka persona izrāda pastiprinātu interesi par šaujamieročiem.

23.augustā VDD personas dzīvesvietā veica kriminālprocesuālas darbības, kuru laikā padziļinātai izpētei tika izņemti vairāki datu nesēji. Kriminālprocesuālo darbību laikā persona tika aizturēta. Aizdomās turētajai personai kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums.

Lasiet arī: FOTO & VIDEO | Krusas graudi sērkociņu kastītes lielumā – soctīklu lietotāji dalās iespaidos par piedzīvoto

Izmeklēšana šajā lietā turpinās un VDD sniegs papildu informāciju par tās gaitu atbilstoši kriminālprocesa virzībai.

youtube icon
Abonēt youtube