Edgars Rinkēvičs. Foto autors: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja/Flickr

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs kārtējo reizi sajūsminājis interneta lietotājus un savus sekotājus soctīklos, humorpilnā ierakstā padaloties ar amizantām skolas gadu atmiņām.

“Pumpuru vidusskolas ķīmijas kabinetā, savā solā. Man tur reiz nesanāca kāds eksperiments, tādēļ skolotāja, atceroties gandrīz 40 gadus vecus notikumus, šoreiz ar reaģentiem niekoties neļāva, tikai pasēdēt,” tā, jaunajam mācību gadam sākoties, vietnē “Facebook” norāda Valsts prezidents, publiskojot bildi ar sevi skolas solā. Ieraksts ieguvis vairāk nekā 6,5 tūkstošus pozitīvu reakciju un ar to padalījušies vairāk nekā 350 cilvēku.

“Tiešām, ir jānovērtē Prezidenta aktivitātes. Beidzot ir līderis, kuram gribas sekot; kurš rāda piemēru; kurš ar vienkāršām un nesamākslotām aktivitātēm rāda, ka viņš ir tuvāk tautai, nekā varētu domāt. Pēc šīs ziņas es, piemēram, aizdomājos, kāpēc es vakar nebiju kādā skolā? Savas vairāk nav. Aizvērta. Bet varēju uz kādu citu aizbraukt…” ierakstu komentējis Arvids Barsevskis.

“Kolosāli! Valsts prezidents turpina pārsteigt! Mīļie pedagogi, topošie pedagogi, lūk, tā ir valsts augstākās amatpersonas paraugattieksme! Skaidrs, ka tas neatrisinās virkni sasāpējušu nozares problēmu, taču šāda attieksme un patiesa uzmanība, skolu apmeklējums, pagājušās nedēļas Valsts prezidenta sacerējums, Zinību dienas apsveikums, pedagogu uzklausīšana iedvesmo, kā arī paaugstina profesijas prestižu, dod iespēju Valsts prezidentam ieskatīties pedagogu profesijas ikdienā, realitātē,” uz ierakstu reaģējusi Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības vadītāja Inga Vanaga.

Arī “Facebook” lietotājs Raivis Maksis pauž uzskatu, ka “šī spēja būt kā visi, nevis tikai amatpersona. šīs sīkās nianses un ieraksti ļauj domāt, ka Edgars Rinkēvičs ir un būs prezidents, ko tauta mīlēs. lai pietiek spēki un izturība šo visu uzticību saglabāt un noturēt. Lepojos.”

Tāpat interneta lietotāji komentāros ar humoru spriež, kas tad pirms teju 40 gadiem noticis un nesanācis – vai prezidenta veiktā eksperimenta rezultātā kaut kas dedzis vai sprādzis.

Jāpiebilst, ka svētdien, 3. septembrī, Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs piedalījās arī Latvijas Universitātes studentu svētku “Aristotelis 2023” svinīgajā pasākumā Doma laukumā. “Sveicu visus Latvijas augstskolu pirmā kursa studentus, jaukākos un trakākos dzīves gadus sākot! Lai zinātkāre un neatlaidība vienmēr ir ar jums!”’  norāda Valsts prezidents.

Tāpat prezidents teicis svinīgās uzrunas arī citās skolās:

Lasiet arī: Ukraina atklāj, no kuras valsts raidīti droni Pleskavas lidlaukam

Saistītās tēmas: Edgars RinkēvičsSocTīkli

youtube icon
Abonēt youtube