Foto: Pexels

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros otrdien, 12. septembrī, veicis kriminālprocesuālās darbības, tai skaitā vairāk nekā 20 kratīšanas, izņemšanas un nopratināšanas, vairākos objektos.

Šā gada 9. jūnijā Eiropas Prokuratūra (EPPO) uzsāka kriminālprocesu un to nodeva KNAB kā kompetentajai iestādei pirmstiesas izmeklēšanas veikšanai. KNAB šajā kriminālprocesā izmeklē noziedzīgus nodarījumus, par kuriem atbildība paredzēta par krāpšanu lielā apmērā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kas izraisījusi smagas sekas.

KNAB rīcībā esošā informācija liecina, ka Valmieras pilsētas pašvaldības valsts amatpersonas, iespējams, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, kopā ar vairāku uzņēmumu pārstāvjiem veikušas nelikumīgas darbības, lai pašvaldība tās īstenota projekta ietvaros prettiesiski iegūtu vairāk nekā 4 milj. eiro Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumu. Projekts saistīts ar infrastruktūras izveidi ēkai Valmierā. Tādā veidā personas nodarījušas Eiropas Savienībai zaudējumus lielā apmērā.

Pašlaik sešām kriminālprocesā iesaistītajām personām ir tiesības uz aizstāvību, informē KNAB.

Lasiet arī: Centrālā laboratorija turpmāk analīzes veiks tikai par maksu vai pēc izstāvēšanas kvotu rindā

KNAB turpina veikt pirmstiesas izmeklēšanu un nostiprināt iegūtos pierādījumus. Lai nodrošinātu iespējamo noziedzīgo nodarījumu sekmīgu pirmstiesas izmeklēšanu, KNAB šobrīd plašāku informāciju par kriminālprocesu un tajā iesaistītajām personām nevar sniegt.

youtube icon
Abonēt youtube