Foto: Pexels

Lai zaudētu lieko svaru, izgudrots daudz dažādu diētu, lielākā daļa no kurām prasa milzīgu gribasspēku un, dīvainā kārtā, nereti arī ievērojamus finanšu līdzekļus. Taču, mēģinot atbrīvoties no liekajiem kilogramiem, var palīdzēt arī taukus dedzinošu pārtikas produktu lietošana uzturā. Protams, brīnums nenotiks un bez treniņiem un fiziskām aktivitātēm sasniegt vēlamos rezultātus būs grūti, taču palīdzēt savam organismam cīnīties ar lieko svaru vienmēr ir laba doma, vēsta Wikiworld.

Kāposti ir mazkaloriju produkts, tāpēc to patēriņam praktiski nav nekādu ierobežojumu. Neatkarīgi no tā, kādus kāpostus jūs ēdat: ziedkāpostus, brokoļus vai baltos galviņkāpostus – tie visi ir lieliski palīgi cīņā ar liekajiem kilogramiem. Piemēram, baltie kāposti darbojas kā sūklis, kas attīra organismu, uzsūcot toksīnus.

Gurķi ir lielisks līdzeklis svara zaudēšanai, taču, tāpat kā lielāko daļu sezonas dārzeņu un augļu, tos vēlams lietot uzturā tikai to dabiskās nogatavošanās periodā. Kuri ir piemērotākie svara zaudēšanai? Mazi, cieti, kraukšķīgi gurķi ar nepāraugušām sēklām. Gurķus nav ieteicams mizot, jo tieši mizā ir lielākā vērtība un vitamīni.

Greipfrūts ir īsts liekā svara ienaidnieks! Šis auglis efektīvi šķeļ taukus. Pēc zinātnieku novērojumiem – tie, kuri 12 nedēļas uzturā lietoja greipfrūtu, zaudēja vidēji 1,5 kg!

Kokosriekstu piens ir ideāls dzēriens cilvēkiem, kuri vēlas zaudēt svaru. Kokosriekstu piens paātrina vielmaiņu, palīdzot organismam dedzināt taukus.

Ingvers ir slavens visā pasaulē ar tā labvēlīgajām īpašībām un plašo lietojumu klāstu. Kas attiecas uz ingveru kā līdzekli svara zaudēšanai, tad šis produkts nodrošina lielisku asins piegādi kuņģim, kas paātrina vielmaiņu, palīdzot tam pēc iespējas ātrāk atbrīvoties no uzkrātajiem liekajiem taukiem. Turklāt ingvers arī pozitīvi ietekmē ādas stāvokli un imunitāti.

Pupiņas ir bagātas ar augstu olbaltumvielu saturu, bet olbaltumvielas  paātrina vielmaiņu, palīdzot organismam sadedzināt tauku šūnas. Vienkāršoti sakot, olbaltumvielu sagremošanai organisms tērē lielu daudzumu enerģijas, ņemot to no savām tauku rezervēm.

Avenes lieliski paātrina vielmaiņu organismā un palīdz ātrāk sadalīt taukus. Pusstundu pirms ēšanas apēd pusglāzi aveņu un tavs organisms vieglāk tiks galā ar liela ēdiena daudzuma pārstrādāšanu. Turklāt šajās ogās ir arī maz kaloriju.

Sinepes stimulē kuņģa sulas sekrēciju un uzlabo kuņģa -zarnu trakta darbību.

Mārrutki var kalpot kā lieliska garšviela pamatēdieniem. Tie veicina tauku dedzināšanu, pateicoties tajos esošajiem fermentiem.

Droši vien dzirdēts, ka pusglāzei sarkanvīna dienā ir pozitīva, ārstnieciska ietekme uz cilvēka organismu.  Sarkanvīns satur arī vairākas noderīgas vielas tauku dedzināšanā, jo sarkano vīnogu mizās ir tāda būtiska sastāvdaļa kā resveratrols – polifenols, kam raksturīgas antioksidatīvas īpašības.

Piena produkti stimulē hormona kalcitriola veidošanos, kas veicina tauku dedzināšanu. Turklāt sūkalas, kas satur piena proteīnu, paātrina vielmaiņas procesus, veicinot dabisku svara zudumu. Jogurts, kefīrs, biezpiens – tie ir produkti,  kas, pēc ārstu un zinātnieku domām, var noderēt tievēšanā.

Lasiet arī: Kad stresa ir par daudz – kā stresa hormoni ietekmē veselību un kā mazināt spriedzi

youtube icon
Abonēt youtube