Vladimirs Putins. Foto: Instagram @russian_kremlin

Krievijas prezidents Vladimirs Putins savas vēlēšanu tūres ietvaros pirmo reizi 24 gadu laikā ieradās Čukotkā, kur apmeklēja siltumnīcu un novērtēja tajā audzētos gurķus un tomātus, ziņo Unian.

Kā vēsta Krievijas mediji, Kremļa līderis uzsācis “tūri” pa valsti, kuras laikā ieradies Tālajos Austrumos, tostarp Čukotkas autonomā apgabala teritorijā. Ievērojama šī skarbā reģiona daļa atrodas aiz polārā loka, ziema tur ilgst līdz pat desmt mēnešiem, un janvāra vidējā temperatūra sasniedz -40 grādus pēc Celsija.

Publiskotajos video Putins iemūžināts ar tomātiem, gurķiem un baziliku, ko viņam deva aptaustīt un pasmaržot siltumnīcā. “Putins apsargu pavadībā aizlidoja uz Čukotku. Nogaršot gurķus. Starp citu, šai Putina izklaidei no budžeta tērēs vairāk nekā apkurei Podoļskā [pilsēta cieš no siltuma trūkuma],” šādi Putina priekšvēlēšanu kampaņas aktivitātes komentētas sociālajos tīklos.

Publicētajā videoierakstā kāda sieviete demonstrē diktatoram lielu gurķi, komentējot:  “Viņš ir tik labs un stabils…” Krievijas prezidents, pieskaroties dārzenim, paziņo: “Liels…”

Sociālos tīklus šis video burtiski “uzspridzināja”. Interneta lietotāji komentē: “Putins apsolīja personīgi kontrolēt situāciju ar apkuri Podoļskā un viņš to arī izdarīja… pieskārās Čukotkas gurķim. Nu ko, sacīts, darīts, ja viņš to nav izdarījis, pateiks vēlreiz”, “Tagad lai viņi aizlāpa caurumus caurulēs ar Čukotkas gurķi”, “O, jā… slavenie Čukotkas gurķi”.

Interneta lietotāji velk paralēles ar slavenā psihoanalītiķa Zigmunda Freida pētījumiem un komentē: “Freidu studijā!”, “Es varu iedomāties jaunus psihologu jautājumus: vai jums patīk čamdīt gurķus? Vai gadījumā neesat iedomājies, ka esat Putins?”, “Kā seksšopā… izvēlas…”, “vecajam sagribējies elastīgus, iegarenus priekšmetus, kas tur slikts”.

Kā ziņo Meduza, Putins Čukotkā, tiekoties ar Anadiras pilsētas iedzīvotājiem, atzina, ka viņu iespaidojis vietējais klimats un “daudzbērnu ģimeņu mode”. Viņš vēlētājiem stāstīja, kā sporto, iet uz baseinu, tiekas ar klasesbiedriem un kursa biedriem. Maskavas diktators arī palielījās ar savu veselību un kritizēja populārās Rietumvalstu multfilmas bērniem.

Kā vietējiem sacīja Putins, dažreiz viņš satiekot draugus no bērnības un jaunības, taču viņiem pastāvīgi ir aizdomas, ka tas nav Putins, ar ko viņi komuncē. “Reti, bet tiekos ar klasesbiedriem, kursa biedriem. Viņi bieži skatās uz mani un saka: “Es neticu… Tas esi tu vai neesi?”” atklājis diktators. Putins ilggadējiem biedriem uz to esot atbildējis, ka “ne katrs cilvēks zina, kā viņš uzvedīsies, nonākot noteiktā atbildības līmenī”.

Jāpiebilst, ka Krievijas Federācijā pēdējā mēneša laikā notikušas vismaz astoņas lielas komunālo pakalpojumu avārijas, skarot vairāk nekā 800 māju. Tā, piemēram, Maskavas apgabala Dmitrovas pilsētā avārijas rezultātā atslēgts siltums un karstais ūdens, bet Elektrostaļā cilvēki kurina ugunskurus, lai sasildītos.

Lasiet arī: Jūrmalā vienaudzis atņem dzīvību 13 gadus vecam pusaudzim

Lasiet arī; «Lai mūsu attiecībās vienmēr būtu pavasaris» – ko kāzās Leldei solīja Aivis Ceriņš

Lasiet arī: Krāpšana un citi iemesli, lai šķirtos  – kāpēc pamet katru no zodiaka zīmēm

Lasiet arī: Numeroloģijas un fen šui maģija – kā dzīvokļa numurs ietekmē tavu dzīvi

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube