Foto: Facebook @Latvijas valsts meži

Lai arī Tērvetes dabas parks pēc augusta vētras atkal ir atvērts apmeklētājiem, ir jāņem vērā, ka vētras laikā parka teritorijā tika sagāzti tūkstošiem koku, kuru izvākšanai piesaistīta lielā meža tehnika. Darbu laikā tehnika dažviet ir atstājusi risas, vietām bojāts taku un celiņu segums, turklāt teritorijas sakopšanas darbi pēc vētras postījumiem turpināsies līdz pat pavasarim.

Pirmajā nedēļas nogalē pēc parka atvēršanas dabas parku Tērvetē apmeklēja vairāk nekā 1700 lielu un mazu viesu, informē “Latvijas Valsts meži”.

“Kamēr parks bija apmeklētājiem slēgts, novēršot bīstamos bojājumus, ik dienas saņēmām interesentu zvanus: cilvēki vēlējās praktiski iesaistīties un palīdzēt teritorijas sakopšanā, atbalstīja mūsu komandu morāli, uzmundrinot ar labiem vārdiem un vēlējumiem,” stāsta LVM Informācijas centra vadītāja Lilita Kauste.

Dabas parka teritorijā, kas plešas 400 ha platībā, var doties nesteidzīgās pastaigās, izzināt meža gudrības, apskatīt kokā veidotas skulptūras un satikt dzīvos pasaku tēlus.

Tematiskais Rūķīšu mežs ir vesela pasaule, kurā iespējams iepazīt mazo darboņu – čaklo rūķu dzīvi. Te var izlodāt Rūķu ciema miniatūros guļbaļķu namiņus, iepazīt tā tematiskās sētas un apciemot sirsnīgo Rūķu saimi! Viņi aicina ieklausīties rudens vides stāstos, kā arī radoši, aizraujoši un praktiski izzināt vidi sev apkārt!

Košo Rūķu pilsētu Čiekuri veido vairāk nekā 40 mazi, krāsaini koka namiņi ar maziem lodziņiem, akurātiem jumtiņiem, skaistiem rotājumiem un ziedu kompozīcijām. Te šaurajās, glītajās līkloču ieliņās uz rotaļām un sarunām aicina skaistā Meža laumiņa!

“Šosezon rosība ienākusi Meža Ķēniņa galma Ķēkšas saimniecībā! Starp katliem, pavārnīcām un koka mucām saimnieko pati Ķēkša! Dodies uz meža viesību zāli un kļūsti par daļu no visa pasakainā! Noslēpumainajā Raganas silā līdzās zirnekļiem, sikspārņiem un mošķiem mitinās atraktīvā meža Raganiņa. Viņa vienmēr dos padomu bēdu māktajiem meža viesiem un iemītniekiem! Palīdzēs gan ar blēņu izdzīšanu nepaklausīgiem bērneļiem, gan kvēlāko vēlmju piepildīšanu. Pa līkloču meža taciņām ļepato palaidnīgais Zaķis Brencis! Viņš zina pāris labu joku un prot pat pašus kūtrākos meža viesus iesaistīt jautrās nodarbēs,” stāsta uzņēmumā “Latvijas valsts meži”.

Lasiet arī: VIDEO | Krievijas televīzijā joko un smejas par Putina režīmu

youtube icon
Abonēt youtube