Foto: Simona Dilāne/BNN

Saglabājoties augsta spiediena apgabala ietekmei, kā nedēļas sākumā, tā arī turpmākajās dienās laikapstākļi būs mierīgi – nokrišņi nav gaidāmi un maksimālā gaisa temperatūra varētu paaugstināties līdz +24…+25 grādiem, bet jau no piektdienas, 29. septembra, daudzviet līs un pastiprināsies vējš.

Nedēļas vidū nokrišņi nav gaidāmi. Trešdiena, 27. septembris, būs lielākoties mākoņaina, tomēr dienā debesis vietām skaidrosies, bet ceturtdien mākoņu būs mazāk. Pūšot lēnam vējam, nakts stundās vietām veidosies migla, savukārt dienās dominēs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš.

Diennakts gaišajās stundās, gaisam iesilstot līdz +20…+25 grādiem, iespējams, sagaidīsim jaunus 27. un 28. septembra maksimālās gaisa temperatūras rekordus, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Samazinoties atmosfēras spiedienam, nedēļas otrajā pusē laikapstākļi kļūs rudenīgāki – daudzviet palaikam līs un vējš pakāpeniski iegriezīsies no dienvidrietumiem, rietumiem un pastiprināsies, kā arī gaisa temperatūra dienās pakāpeniski pazemināsies. Piektdien mākoņu būs maz, tomēr no dienas vidus no rietumiem mākoņu daudzums pakāpeniski palielināsies, no pēcpusdienas atnesot arī nokrišņus – valsts rietumu un centrālajā daļā gaidāms lietus. Ja vēl pēdējā darba dienā maksimālā gaisa temperatūra būs +18…+22 grādi, tad brīvdienās termometra stabiņš nepārsniegs +20 grādu atzīmi.

Nākamās nedēļas pirmajā pusē no rietumiem pastiprināsies ciklona ietekme – debesis klās mākoņi, kas daudzviet nesīs lietu, gaidāms, ka otrdien dienvidrietumu, rietumu vējš vietām pastiprināsies brāzmās līdz 15-18 m/s. Naktīs teritorijas lielākajā daļā gaiss atdzisīs līdz +8…+13 grādiem, piekrastē būs par dažiem grādiem siltāk, bet dienās maksimālā gaisa temperatūra gaidāma +14…+17 grādu robežās.

Lasiet arī: Sipeniece – Gavare iegādājas gredzenu, kura vērtība pārsniedz minimālās algas apmēru

youtube icon
Abonēt youtube