Publicitātes foto

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) izsolē, pirmdien, 2. oktobrī, ir veiksmīgi nosolījusi bijušo Amerikas Savienoto Valstu vēstniecības ēku Raiņa bulvārī 7, Rīgā.

“Priecājamies par to, ka ēka Raiņa bulvārī 7 ieguvusi jaunu īpašnieku, jo vieta ir ļoti perspektīva – īpaši piemērota tūrisma un viesmīlības sektora objektu attīstīšanai. Vairumā pašreiz veiksmīgi noslēgto lielo izsoļu vērojam, ka investoriem ir ievērojama interese par ieguldījumiem Rīgas pilsētas vēsturiskajā centrā esošajos nekustamo īpašumu izsoles objektos,” norāda VAS “Valsts nekustamie īpašumi” valdes loceklis Andris Vārna.

Bijušās ASV vēstniecības ēka ir arhitektūras piemineklis ar vēsturisku nozīmi. Teju trīs tūkstošus kvadrātmetru lielais nekustamais īpašums izvietots prestižā Rīgas centra rajonā, klusajā centrā ar skatu uz Bastejkalna parku.

Nama tuvumā jau šobrīd atrodas vairākas viesnīcas „Radisson Blu Rīdzene” un „Grand Poet by Semarah Hotel”, kā arī izglītības iestādes.

Ēka tika celta 1863. gadā pēc arhitekta Heinriha Kārļa Šēla projekta kā Reimersa acu klīnika. ASV vēstniecības vajadzībām tā kalpoja no 1991. līdz 2011. gadam un pēcāk, līdz Latvijas Okupācijas muzeja vēsturiskās celtnes atjaunošanai ēkā atradās muzeja pagaidu ekspozīcija.

Saskaņā ar izsoles informāciju, objekts tika nosolīts par 2 446 800 eiro.

Lasiet arī: «Latvija kļuvusi cilvēkiem ļoti nelabvēlīga» – Žaklīna Cinovska pārdod dzīvokli un dodas prom

youtube icon
Abonēt youtube