Žaklīna Cinovska. Foto: Instagram @jacquelinacinovska

“Diemžēl Latvija kļuvusi cilvēkiem ļoti nelabvēlīga, tāpēc nekas cits neatliek, kā doties prom,” izdevumam “Kas Jauns” norāda režisore un producente Žaklīna Cinovska, kura gatava palikt un strādāt Ukrainā.

Lai nokārtotu visas saistības ar Latviju, norēķinātos ar aizdevumiem un kredītiem, bet atlikušo naudu izmantotu dokumentālo filmu veidošanai par Ukrainu un tās iedzīvotājiem kara laikā, Cinovska pārdod savu dzīvokli, vēsta izdevums.

Pirms gada Cinovska devās uz Ukrainu, lai dokumentālajās filmās iemūžinātu tur notiekošo, un nu ir gatava tur atgriezties, turklāt uz ilgu laiku. “Latvijā esmu izdarījusi jau pietiekami, bet Ukrainā paveras jauni apvāršņi, jaunas iespējas, kur varu likt lietā savu pieredzi un profesionalitāti. Tas ir jauns un ļoti interesants izaicinājums. Diemžēl šobrīd Latvijā esošā situācija ir nelabvēlīga radošajiem cilvēkiem, tāpēc jāmeklē citas iespējas. Latvija, kurā pat nav kara, grimst aizvien lielākā purvā. Latvijā diemžēl viss nav labi, un šī nespējnieku valdība to tikai pastiprina, valsts izaugsme nenotiek. Es to vienkārši vairs nevaru izturēt, man šī situācija ir apnikusi!” izdevumam atklāj režisore.

Ukrainā pavadīto desmit mēnešu laikā režisore ir uzņēmusi vairākas dokumentālās filmas.

Viņa neslēpj, ka dzīve Ukrainā turpina kūsāt. “Piemēram, tā pati Odesa. Kad pirmo reizi aizbraucu, tad ciet bija puse no restorāniņiem un veikaliem, taču, pēc Jaunā gada saprotot, ka Krievija nespēs iebrukt Odesā, pavasarī viss vērās vaļā – tukšu vietu vairs nav! Bet tagad, iebraucot Latvijā, Rīgā pilns ar tukšiem skatlogiem. Tad kur tas karš notiek – Ukrainā vai Latvijā?” neizpratnē ir Žaklīna Cinovska.

Lasiet arī: Mairi Briedi uztrauc lidmašīnu atstātās sliedes debesīs

Šobrīd režisore pārdod savu dzīvokli, ko iegādājās 1995. gadā. Taču nav tā, ka režisore pametot Latviju pavisam, viņai ir vēl viens dzīvoklis, kurp atgriezties, vēsta izdevums.

youtube icon
Abonēt youtube