Sanita Petere. Foto izgūts no Instagram @sanitapetere

Saeimas deputātes palīdze, Kurzemes baltā ragana Sanita Petere savu dzīvesstāstu, pieredzi darbā ar maģiju un rituāliem, kā arī dažādas lūgšanas apkopojusi un izdevusi grāmatā “Raganas dialogs ar Dievu”, vēsta žurnāls “Privātā Dzīve”.

“Es esmu Ragana. Ra-ga-na. Tagad man nav bail no šī vārda, beidzot man nav bail no sevis,” par grāmatu teic Petere, piebilstot, ka būtībā grāmata ir viņas autobiogrāfija, jo viņa ļauj lasītājam iekāpt raganas kurpēs un izdzīvot viņas dzīvi.

“Stāstu par sevi no pašas bērnības, kad sāku pamanīt, ka esmu citādāka. Redzēju to, ko citi neredz, varēju sarunāties ar saviem iedomu draugem, kuri stāstīja man savus dzīvesstāstus, ar viņiem varēju būt es pati,” izdevumam atklāj Petere, piebilstot, ka savas spējas mantojusi no dzimtas sievietēm, kuras arī bijušas dziednieces.

“Pie raganām regulāri pēc palīdzības vēršas cilvēki, mēs palīdzam, bet pēc tam viņi paiet mums garām un pat nesasveicinās. It kā mūsu nebūtu. Ak Dievs, ka tik kāds neuzzina, ka esmu bijis pie raganas vai draudzējies ar viņu, Bet arī mēs esam cilvēki, mums ir dvēsele un sāp sirds,” žurnālam par raganu sūro ikdienu stāsta Petere.

“Ar raganu palīdzību tiek dalīti kabineti, atņemti vīri un sievas, pieburti kavalieri. Cilvēki negrib kaut ko darīt paši, bet grib dabūt visu gatavu – jaukt ģimenes, iegūt naudu… Grāmatā ar reāliem piemēriem no manas desmit gadu ilgās prakses cilvēkiem izstāstu, kas notiks ar viņu dzīvi, ja būs lēmuši veikt šādus rituālus. Esmu pirmā, kas par to atklāti runā. Un manas māsas raganas bija pārsteigtas, ka man pietika drosmes to darīt,” izdevumam norāda Petere. Viņa piebilst, ka “maģija ir tā, ar kuru var gan maizīti nogriezt, gan cilvēku nogalināt.”

Pati Petere Saeimā iekļuva kā deputātes Nataļjas Marčenko-Jodko palīdze sociālajos jautājumos. “Jūs tiešām domājat, ka katrā Latvijas partijā nav vismaz pa vienai raganai? Pat partijā, kas tiek uzskatīta par ļoti kristīgu, ir viena sieviete, par kuru droši varu teikt – viņa ir ragana! Baltā vai melnā, to gan nekomentēšu. Ir vesels saraksts ar politikai pietuvinātajām raganām,” savulaik, pēc kļūšanas par deputātes palīdzi, žurnālam “Privātā Dzīve” sacījusi Petere.

“Zinu visu, ko kurš dara, tāpēc no manis baidās. Man izteica brīdinājumu, lai neaizmirstu, ka esmu tikai cilvēks. Un nesen bija pavisam reāli draudi, jo cilvēki uzskata, ka esmu vainojama pie tā, ka šī vara nevar panākt savu. Viņiem ir ērti neveiksmes norakstīt uz mani,” teic Sanita Petere, kura noteikti aiznesīšot savu grāmatu uz Saeimas bibliotēku.

Jau vēstīts, ka Saeimā ievēlētās partijas “Stabilitātei!” deputātes Nataļjas Marčenko-Jodko palīdze ir Sanita Petere, ko dēvē par Kurzemes balto raganu un plaši citē dažādi ar dziedniecību un ezotēriku saistīti, kā arī sieviešu auditorijai adresēti preses izdevumi Latvijā.

Dažādos izdevumos viņa sniedz dziednieces, zintnieces un baltās raganas padomus, kā pieburt veselību, ārstēt klepu, veikt energotīrīšanu, gatavot ziedu uzlējumus, veikt rituālus mājas attīrīšanai un tamlīdzīgi.

“Raganas vienmēr ir bijušas revolucionāres, dumpinieces, tāpēc jau viduslaikos viņas meta sārtā, ka nepakļāvās pastāvošajai kārtībai. Man daudzi vaicā, kā tas nākas, ka nebaidos izteikt savu viedokli. Ja es redzu netaisnību pret sevi vai līdzcilvēkiem, es rīkojos!” tā intervijā portālam Ventspilnieks reiz izteikusies Petere.

Petere arī pati kandidējusi Saeimas vēlēšanās, taču jaunajā sasaukumā nav ievēlēta. Viņa dzimusi 1983.gadā, dzīvo Liepājā, ieguvusi vidējo izglītību Rīgas komercskolā un kā savu darbavietu norādījusi SIA “Sofija-S”, kur strādā par projektu vadītāju.

Sanita Petere nav vienīgā deputāta palīdze ar neparastu nodarbošanos. Jau vēstīts, ka no partijas “Latvija pirmajā vietā” 14.Saeimā ievēlētā Ričarda Šlesera deputāta palīdze būs Latvijas Blogeru un influenceru asociācijas valdes priekšsēdētāja Maija Armaņeva.

Lasiet arī; Draudēts Wolt un Bolt piegādes darbinieku pieredzes pētniecei

Influencere arī kandidēja Saeimas vēlēšanās no saraksta “Latvija pirmajā vietā”, taču netika ievēlēta.

youtube icon
Abonēt youtube