Foto: Pexels

Šajā nedēļā gaidāmi mainīgi laikapstākļi – gan apmākušās un lietainas dienas ar brāzmainu vēju, gan arī dienas ar saulainu un lielākoties sausu laiku, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Trešdien, 11. oktobrī, Latvijas teritorijai atkal pietuvosies jauns un aktīvs ciklons. Sākot ar rītu, palaikam būs gaidāms lietus, kas turpināsies arī ceturtdien nakts stundās, taču dienā nokrišņi būs novērojami vairs tikai valsts austrumu daļā. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs dienvidu, dienvidrietumu, bet ceturtdien rietumu, dienvidrietumu vējš, kas brāzmās pastiprināsies līdz 15-19 m/s, bet jūras piekrastes teritorijās līdz 20-21 m/s.

Ja trešdien diennakts tumšajās stundās daudzviet gaiss atdzisīs līdz +1…+6 grādiem un vietām austrumu rajonos gaidāma salna, tad parējās šīs nedēļas naktīs, līdz ar siltāka gaisa ieplūšanu Latvijas teritorijā, gaisa temperatūra būs ievērojami augstāka – termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par +6…+12 grādu atzīmi.

Dienas laikā gaisa temperatūra būs +8…+15 grādu robežās.

Nedēļas izskaņā saglabāsies rudenim raksturīgi laikapstākļi – līdz ar nokrišņu zonu pārvietošanos, lielākajā daļā valsts teritorijas brīžiem gaidāms lietus. Arī vējš vietām vēl saglabāsies brāzmains, tomēr tik stipras vēja brāzmas kā aizvadītajā nedēļā netiek prognozētas. Brīvdienās termometra stabiņš vietām varētu sasniegt +18 grādu atzīmi, taču jaunās nedēļas iesākumā, gaisa temperatūrai pazeminoties, lielā daļā Latvijas dienās nebūs siltāks par +5…+10 grādiem, un naktīs vietām iespējama salna.

Lasiet arī: Atkal Jānis! Šovu zvaigznei Agritai Bindrei jaunas attiecības

youtube icon
Abonēt youtube