Foto: Kārlis Dambrāns/Flickr

Septembrī tīši sabojātā Siguldas pastaigu taka, kas savieno Gaujas senleju ar Šveices ielu pie Siguldas Mākslu skolas “Baltais flīģelis”, ir atjaunota.

“Šī ir viena no tūristu iemīļotākajām dabas takām Siguldā. Jo tā atrodas gana tuvu pilsētas centram, vienlaikus nav tik cilvēku apmeklēta un ir savienota ar citām takām. Žēl, ka kāda nepārdomātas rīcības dēļ taku nācās uz laiku slēgt. Taču šobrīd kritiskie takas elementi ir salaboti un tā atkal pieejama drošai lietošanai,” atklāj Dabas aizsardzības pārvaldes Vidzemes reģionālās administrācijas direktors Rolands Auziņš.

Kā vēstīts, 19. septembrī, konstatēti tīši bojājumi pastaigu takā Gaujas Nacionālajā parkā. Kāpnēm, kas savieno Gaujas senleju ar Šveices ielu Siguldā (pie Siguldas Mākslu skolas “Baltais flīģelis”) vairāki pakāpieni pilnībā vai daļēji izlauzti, arī margas vietām nolauztas. Šādi bojājumi kāpnes padara bīstamas un nelietojamas, tādēļ taka uz laiku tika slēgta. Takas sākuma un beigu posmā tika izvietotas brīdinošas-informatīvas zīmes par takas slēgšanu, kā arī kāpņu platformas bija norobežotas ar lentām.

Lasiet arī: VIDEO | «Labi, ka nevajadzēja amputēt kāju» – Andris Keišs par cīņu ar Laimas slimību

Pirms 50 gadiem dibinātais Gaujas Nacionālais parks (~92 000 ha platībā) izveidots, lai aizsargātu mazpārveidotas dabas teritorijas, Gaujas senlejas un tās apkārtnes unikālās dabas vērtības, vienlaikus nodrošinot teritorijā rekreācijas un dabas aizsardzības funkcijas. Tieši tādēļ Gaujas, Amatas un Braslas krastos iekārtotas ūdens tūristu apmetnes, autobraucējiem paredzētas vairākas autotūristu apmetnes, kājāmgājēju takas vairāk nekā 100 kilometru kopgarumā, bet velotūristiem maršruti pieejami visā parka teritorijā.

Gaujas Nacionālais parks ir arī populārs dabas tūrisma galamērķis, kas apmeklētājus vilina ar krāšņo Gaujas senleju, vairāk nekā 500 kultūras un vēstures pieminekļiem – pilskalniem, mūra pilīm, baznīcām, muižām, ūdensdzirnavām un vējdzirnavām, kā arī citiem arheoloģiskiem, arhitektūras un mākslas pieminekļiem.

youtube icon
Abonēt youtube