Foto: Ērika Gavare/Rīta kafija

Latvijas teritoriju ceturtdien, 12. oktobrī, turpinās ietekmēt ciklona darbība, tāpēc gaidāmi arī nokrišņi, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs dienvidrietumu, rietumu vējš, kas brāzmās pastiprināsies līdz 15-19 m/s, bet piekrastes teritorijās līdz 20-23 m/s. Līdz ar siltāka gaisa ieplūšanu Latvijas teritorijā, gaisa temperatūra kļūs augstāka – kā diennakts gaišajās, tā arī tumšajās stundās tā saglabāsies +8…+14 grādu robežās.

Nedēļas izskaņā saglabāsies rudenim raksturīgi laikapstākļi – plašā teritorijas daļā līs, kā arī saglabāsies brāzmainais vējš.

Piektdienas vakarā no rietumiem Latviju sasniegs nokrišņu zona, kas nesīs lietu arī sestdien, un vietām tas būs ilgstošs. Lietains laiks sagaidāms arī svētdien. Pūtīs dienvidrietumu, rietumu, bet brīvdienās dienvidrietumu, dienvidu vējš, kas saglabāsies brāzmains, tomēr tik stipras vēja brāzmas kā aizvadītajā nedēļā netiek prognozētas. Naktīs gaiss nebūs vēsāks par +5…+10 grādiem, un dienās gaisa temperatūra būs par pāris grādiem augstāka, saglabājoties +10…+13 grādu robežās, vienīgi sestdien termometra stabiņš vietām varētu sasniegt +19 grādu atzīmi.

Lasiet arī: «Putina jau sen vairs nav» – ukraiņu ekstrasenss nāk klajā ar skaļu paziņojumu

Jaunās nedēļas iesākumā, gaisa temperatūrai pazeminoties, lielā daļā Latvijas dienās nebūs siltāks par +10 grādiem, savukārt naktīs vietām gaisa temperatūra pietuvosies 0 grādu atzīmei, tāpēc iespējama salna. Līdz ar nokrišņu zonu pārvietošanos, lielākajā daļā valsts teritorijas brīžiem gaidāms lietus.

youtube icon
Abonēt youtube