Publicitātes foto

Latvijas apvienotā putnkopības nozares asociācija (LAPNA) piektdien, 13.oktobrī, Pasaules olu dienā, rīko akciju “Latvijas olu spēks Ukrainai”, kurā aicina ziedot Ukrainai un dāvanā saņemt Latvijas ražotāju olas, tā simboliski rādot nozares saliedētību un nozīmi tautsaimniecībā, informē asociācijas izpilddirektore Anna Ērliha.

LAPNA šo akciju organizē sadarbībā ar biedrību “Tavi draugi” – akcijā iegūtie līdzekļi ir paredzēti ikdienā vajadzīgo preču iegādei, piemēram, higiēnas preces, un nosūtīšanai uz Ukrainu.

Akcijas “Latvijas olu spēks” busiņš Rīgā piestās trīs punktos un atradīsies tur noteiktu laiku (vai līdz brīdim, kamēr būs vēl pieejamas olas) – Jaunajā Teikā, pie Pērtiķa no plkst.8.30 līdz plkst.10.00, pie tirdzniecības centra “Spice”, stāvlaukumā pie C ieejas, no plkst.11.30 līdz 14.30 un pie Āgenskalna tirgus stāvlaukumā no plkst.16.00 līdz 19.00.

Pasaules olu diena ir starptautisks notikums, kas tiek svinēts kopš 1996.gada. Šī diena tiek atzīmēta ar dažādām aktivitātēm, lai veicinātu izpratni un apzināšanos par olām kā veselīgu produktu.

“Pasaules olu dienā mēs ne tikai ceļam olu goda vietā, bet arī vēlamies uzsvērt putnkopības un olu ražošanas nozares nozīmi gan valsts ekonomikā, gan mūsu ikdienā. Ja raugāmies pret mūsu IKP, tad pēc starptautiskajiem datiem Latvija ir to valstu vidū, kas palīdzējuši Ukrainai ļoti daudz. Ar šo aktivitāti vēlamies aicināt cilvēkus būt līderiem arī savu ražotāju atbalstā, jo tikai tā mūsu tautsaimniecība būs stipra un mēs varēsim gan atrisināt pašmāju izaicinājumus, gan palīdzēt citiem,” skaidroja Ērliha.

Pēc viņas teiktā, pērn Latvijas putnkopības nozares apgrozījums bija 130 miljoni eiro. Nozarē strādā vairāk nekā 2000 darbinieku un ik gadu ap 15 miljoni eiro tiek samaksāti nodokļos.

“Esam pateicīgi ikvienam, kurš sniedz savu ieguldījumu un ziedo Ukrainas atbalstam, gan civiliedzīvotājiem, gan kara bēgļiem un armijai. Vajadzību ir daudz un tās nemazinās, turklāt jāņem vērā, ka tuvojas ziema, kas kara apstākļos ir īpaši skarba,” uzsver biedrības “Tavi draugi” vadītājs Ulvis Noviks.

Ziedot varēs gan skaidrā naudā, gan arī būs pieejami karšu termināli bezskaidrajiem norēķiniem. Ziedojuma summa sākot no viena eiro, dāvanā ziedotājs saņems “Balticovo” olu sešpaku.

Lasiet arī: Avots: Prigožins ir dzīvs un uzturas Venecuēlā

“Mūsu pārliecība tiešām, ka Latvijas olās un jebkurā Latvijā ražotā pārtikas produktā ir spēks vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, olas ir izcils produkts – pieejamas un veselības olbaltumvielas un ne tikai. Otrkārt, Latvijas ražotāji iegulda pārtikas drošumā, ilgtspējā, vistu labturībā un ir atklāti savos darbības principos, lai pie patērētāja nonāktu iespējami labāks produkts. Treškārt, tā ir nozares eksportspēja, kas ienes budžetā līdzekļus. Pērn “Balticovo” eksportēja 70% savas produkcijas un kopš 2020.gada mēs esam ieguldījuši ap 40 miljoniem eiro infrastruktūrā, lai dzīve vistām būtu brīvāka,” skaidro LAPNA biedrs un “Balticovo” valdes loceklis Toms Auškāps.

Biedrība “Tavi draugi” nodrošina koordinētu humānās palīdzības sniegšanu Ukrainas civiliedzīvotājiem Latvijā un Ukrainā, organizējot un koordinējot Latvijas iedzīvotāju, organizāciju un uzņēmumu brīvprātīgo iesaisti palīdzības sniegšanā. Līdz kara sākšanās dienai biedrība sniedza palīdzību un atbalstu ģimenēm, kas nonākušas trūkumā vai saskārušās ar problēmām tepat, Latvijā, bet kopš kara pirmās dienas fokuss strauji nomainīts uz palīdzības sniegšanu Ukrainai. Tostarp tiek nodrošināta arī palīdzība Ukrainas kara bēgļiem Latvijas – Krievijas robežpunktos. Pērn biedrība ir nosūtījusi palīdzību aptuveni piecu miljonu eiro vērtībā un aptuveni 10 000 kubikmetru izmērā.

youtube icon
Abonēt youtube