Publicitātes foto

Ārlietu ministrija sadarbībā ar nacionālo lidsabiedrību “airBaltic” un citām valstīm meklē iespējamos risinājumus Latvijas valstspiederīgo izceļošanai no Izraēlas. Saskaņā ar Ārlietu ministrijas un Latvijas vēstniecības Izraēlā sniegto informāciju šajā valstī pašlaik atrodas aptuveni 143 Latvijas valstspiederīgie, kuri meklē iespējas izceļot.

Līdz šim “airBaltic” ir individuāli uzrunājusi savus pasažierus un piedāvājusi alternatīvas lidojumu iespējas – citos datumos vai ar citām lidsabiedrībām. Jāņem vērā, ka daudzas aviokompānijas atceļ plānotos lidojumus, tādējādi samazinoties iespējām ātri izceļot no valsts. Tāpēc Ārlietu ministrija ir aicinājusi Latvijas nacionālo aviokompāniju “airBaltic” veikt speciālu lidojumu maršrutā Rīga – Telaviva – Rīga, kas nodrošinātu iespēju atgriezties mājās tiem Latvijas valstspiederīgajiem, kas vēlas izbraukt no Izraēlas.

Speciālo lidojumu ir plānots veikt 16. oktobrī, informē Ārlietu ministrija.

Tā kā to Latvijas valstspiederīgo skaits, kuriem nepieciešama izceļošana, var nebūt pilnīgs, Ārlietu ministrija aicina Latvijas valstspiederīgos, kas vēlas no Izraēlas atgriezties Latvijā, sazināties ar Ārlietu ministrijas Konsulārā departamentu pa diennakts tālruni +371 26 33 77 11 vai e-pasta adresi palidziba@mfa.gov.lv.

Kā zināms, Izraēlā nedēļas nogalē izsludināts kara stāvoklis teroristu organizācijas “Hamāss” uzbrukumu dēļ.

Izraēla ceturtdien, 12.oktobrī, paziņoja, ka Gazas joslas aplenkums netiks pārtraukts, kamēr netiks atbrīvoti visi ķīlnieki, pēc tam, kad Sarkanais Krusts lūdza atļaut ievest degvielu, lai novērstu to, ka pārpildītās Gazas slimnīcas “pārvēršas morgos”. ”Hamas” kaujinieki, kas sestdien, 7.oktobrī, uzsāka postošo uzbrukumu, nogalināja vairāk nekā 1 200 cilvēku un aizveda vairāk nekā 100 ķīlnieku atpakaļ uz Gazu, ziņo Reuters.

Izraēlas spēkiem atgūstot kontroli pār pilsētām, ir atklājušies Hamas slepkavību apmēri. Tika atklātas mājas ar līķiem, tostarp izvarotas un nogalinātas sievietes un nošauti un sadedzināti bērni. Atbildot uz to, Izraēla ir pilnībā aplenkusi anklāvu, kurā dzīvo 2,3 miljoni cilvēku, un veikusi nežēlīgu bombardēšanas kampaņu, kā rezultātā ir iznīcināti veseli Gazas rajoni.

“Cilvēku ciešanas, ko izraisa šī eskalācija, ir briesmīgas, un es lūdzu abas puses mazināt civiliedzīvotāju ciešanas,” ceturtdien paziņojumā sacīja Starptautiskās Sarkanā Krusta komitejas reģionālais direktors Fabricio Karboni (Fabrizio Carboni), piebilstot, ka vienīgā elektrostacija ir izslēgta, un slimnīcās trūkst degvielas avārijas ģeneratoriem, kā arī elektroenerģijas trūkums traucē svarīgu medicīnisko pakalpojumu sniegšanu, radot bažas, ka

Lasiet arī: Jaunu iespēju laiks! Ķīniešu horoskops 2024. gadam

Izraēlas enerģētikas ministrs Izraēls Kacs (Israel Katz) apgalvoja, ka humānā palīdzība Gazai netiks sniegta, kamēr netiks atbrīvoti Izraēlas ķīlnieki. Kacs platformā X (agrāk Twitter) paziņoja: “Humānā palīdzība Gazai? Neviens elektrības slēdzis netiks ieslēgts, neviens ūdens hidrants netiks atvērts, un neviena degvielas kravas automašīna neiebrauks, kamēr izraēliešu ķīlnieki netiks atgriezti mājās. Humānā palīdzība humānai palīdzībai. Un nevienam nevajadzētu mums mācīt par morāli.”

Saistītās tēmas: airbalticGazaIzraēlaKarastāvoklisKaršPalestīna

youtube icon
Abonēt youtube