Foto: Facebook @Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē

Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē sestdien, 21.oktobrī, aicina uz tradicionālo aktīvās tūrisma sezonas noslēguma pasākumu “Pasakas midzināšana”, kas atvērs vārtus rudens/ziemas radošajām darbnīcām, izzinošiem pārgājieniem bērnu grupām, kā arī tematiskajām Vides stāstu dienām.

Svētku dienā no plkst.12:00 parka viesi tiks gaidīti Pasaku meža takās, kurās ar īpašu uzvedumu ikvienu iepriecinās Rīgas pantonīma. Sākot no plkst.14:00 Raganu silu pierībinās Andžeja Grauda bungu skolas akustisko bungu priekšnesums, informē dabas parks Tērvetē.

Savukārt Rūķu pilsētu Čiekuri ar skanīgām balsīm un melodijām pieskandinās bērnu vokālā ansambļa “Rotiņa” un Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas kora koncertprogramma “Rudens krāsas”. Mākslinieciskā vadītāja, diriģente Agija Pizika. Svētku režisors Reinis Vējiņš.

Visas dienas garumā meža takās būs sastopami iemīļoti pasaku tēli – Rūķi, Sila raganiņa, Meža laumiņa, Zaķis Brencis, Ķēkša, Pele un citi. Arī viņi palīdzēs ieaijāt Pasaku ziemas miegā ar radošām aktivitātēm.

Bet pasaka nebeidzas! Novembrī, līdz ar ziemas sezonas iesākšanos, pirmsskolas vecuma bērnu un skolēnu grupām tiks piedāvātas dažādas Vides radošās darbnīcas un izzinoši tematiski pārgājieni kopā ar dabas parka vides izglītības speciālistēm. Ziemas tumšo vakaru pastaigu cienītājus šogad priecēs jaunums – decembrī pilnībā izgaismots tiks Rūķīšu mežs. Spuldzīšu virtenēm un laternām gaismotās takas vīsies 2.5 km garumā.

Lasiet arī: Jaunu iespēju laiks! Ķīniešu horoskops 2024. gadam

Saistītās tēmas: Latvijas valsts mežiTērvetes dabas parks

youtube icon
Abonēt youtube