Foto: Pexels

Šonedēļ laiks būs rudenīgs – nedēļas pirmajā pusē daudzviet līs, vietām austrumos gaidāms arī slapjš sniegs, bet nedēļas otrajā pusē nokrišņu būs mazāk, gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies. Nedēļas sākumā naktīs gaiss atdzisīs līdz 0 grādiem, bet  nedēļas otrajā pusē, ieplūstot aukstākai gaisa masai, termometra stabiņš naktīs noslīdēs līdz 0…-5 grādu atzīmei, arī dienu laikā būs vēss. 

Pirmdien, 16. oktobrī, debesīs būs mainīgs mākoņu daudzums. Visas dienas garumā daudzviet palaikam līs, naktī vietām austrumos gaidāmi stipri nokrišņi, iespējams arī slapjš sniegs un pērkona negaiss. Lai arī vējš vairs nebūs tik spēcīgs kā aizvadītajās dienās, vēl aizvien piekrastē  vēja ātrums brāzmās sasniegs 15-18 m/s. Dienā termometra stabiņš nepārsniegs +5…+11 grādu atzīmi, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Arī turpmākajās dienās mākoņi mīsies ar sauli, un daudzviet būs gaidāms lietus, otrdienas naktī vietām arī slapjš sniegs.

Dominēs lēns līdz mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, kas trešdien iegriezīsies no ziemeļrietumiem, ziemeļiem. Arī otrdien un trešdien piekrastē vējš būs brāzmains. Otrdienas naktī teritorijas lielākajā daļā gaiss atdzisīs līdz 0…+3 grādiem, vienīgi piekrastē būs dažus grādus siltāks, dienā temperatūra sasniegs +7…+12 grādus. Trešdien temperatūra kā naktī, tā arī dienā būs +5…+11 grādu robežās.

Lasiet arī: Jaunu iespēju laiks! Ķīniešu horoskops 2024. gadam

Nedēļas otrajā pusē, atmosfēras spiedienam paaugstinoties, laikapstākļi kļūs mierīgāki – nokrišņu būs mazāk, pierims vējš, bet kļūs arī vēsāks. Ieplūdīs aukstāka gaisa masa, gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies – naktīs daudzviet termometra stabiņš noslīdēs līdz 0…-5 grādu atzīmei.

youtube icon
Abonēt youtube