Foto: Lana Insberga/Flickr

Valsts drošības dienests (VDD) ar vienu uzņēmumu saistītos objektos Rīgā un citviet Latvijā 13. un 14. oktobrī veica kriminālprocesuālas darbības aizdomās par resursu nodrošināšanu agresorvalsts Krievijas bruņotajiem spēkiem.

Kriminālprocesuālās darbības dienests veica kopumā piecos objektos. Kriminālprocesu VDD ir uzsācis saskaņā ar Krimināllikuma 77.2 pantu, proti, par mantas iespējamu netiešu nodošanu ārpus Latvijas Republikas teritorijas notiekošā bruņotā konfliktā iesaistītai pusei, kuras darbība vērsta pret Ukrainas teritoriālo neaizskaramību.

Veikto kratīšanu gaitā VDD ir izņēmis lielu daudzumu datu nesēju un dokumentu, kā arī uzņēmuma ražotās produkcijas paraugus. Tāpat ar uzņēmumu saistītajos objektos konstatēta skaidra nauda vairāk nekā pusmiljona eiro apmērā, informē VDD.

Jau 2022.gada ziemā okupantu armijā bija milzīgs armijas formu deficīts. Uz papīra tām it kā vajadzēja būt saražotām, bet realitātē noliktavas bija tukšas. Kremļa opozicionāra Mihaila Hodorkovska medijs kopš kara sākuma padziļināti pētījis vienu no armijas formu ražotājiem un atklājis tā saikni starp kādu firmu Latvijā. No Krievijas aizbēgušie žurnālisti izpētījuši, ka krievu armijas apģērbu izgatavotāji izmanto arī ražojumus, kas tapuši Latvijā, vēsta TV3 raidījums “Nekā personīga”.

Lasiet arī: Numeroloģiskais horoskops 2024. gadam

youtube icon
Abonēt youtube